tirsdag 13. mars 2007

Rundkjøring


Jeg kan irritere meg over små bagateller, men jeg kan også irritere meg grønn over mye annet. Rundkjøringer er en av dem. Ikke at det er noe galt med å ha veiene overfylt av dem. Det som irriterer er bilister som unnlater å blinke når de svinger ut av rundkjøringen. Du står og venter på at det skal bli klart, og forventer at det blinkes ut. Men når da bilisten bare svinger uten å blinke, så blir du stående der som en og annen idiot. Og det er ikke få fingre jeg har gitt arrogante bilførere. Og det er fullt fortjent.

Jeg må innrømme at jeg ikke er perfekt jeg heller. Har sikkert latt vær å blinke jeg også, men det gjelder å se ann trafikken. Ikke nødvendig å blinke når man er ensom rytter på veien. Men ellers vil jeg si at jeg er en samaritan på veien. Jeg vet jo hvor pokkers elendig det er å bli stående igjen på grunn av mangelfull blinking fra andre. Og så vidt jeg har forstått, så er rundkjøringer til for å få flyt i trafikken.

Jeg lærte forresten noe nytt her en dag. At rundell er det svenske ordet for rundkjøring. Har aldri hørt på maken. Trodde svenskene var mer oppfinnsomme enn det.

Åhhh... Det var godt å få dette ut. Noen som føler seg truffet???

13 kommentarer:

Anonym sa...

Føler meg ikke så veldig truffet, men synes innlegget ditt fortjener en applaus:)

Mona sa...

Takk for applausen... Skulle bare ønske at "synderne" kunne lese dette...

janne sa...

Føler meg ikke skyldig i det hele tatt. Føler jeg er en prikkfri sjåfør men sikkert noen som har noe og utsette på meg også. Men blinklys er jeg flink til og bruke.

Mona sa...

Da er det ingen fare for at du mottar finger'n fra meg. Og det skal du være glad for. Finger'n og en sur mine er ikke noe pent syn, det kan jeg love deg. Men du må innrømme at det er irriterende...

Lise M. Grandahl sa...

Akkurat det der er fryktelig irriterende, særlig når man har litt knapp tid. Og det er som regel da det skjer også.

En annen ting som irriterer meg med rundkjøringer, er at mange bilister ikke bremser ned litt før rundkjøringen. F.eks de som kjører på Rolvsøyvn., kjører like fort gjennom rundkjøringen, som de kjører på veien. Det er ikke sjans i havet å komme inn i rundkjøringen for oss som kommer fra "stikkveiene". Hmmfr!

Mona sa...

Arroganse i trafikken er det værste jeg vet. Her kommer jeg lissom... Trur mange hadde hatt godt av et oppfriskningskurs...

janne sa...

Ja, og en ting til. De som kjører innerste fila på rolvsøyveien for og komme forbi køen ved råbekken. Kjører en runde rundt og så ut, eller de bare kjører tvers gjennom. Forbanna IDIOTER!!!

Du har klart og få sinnene i kok nå Mona...

Anonym sa...

Kvinnfolk i trafikken...phhhuuu
LOL

Mona sa...

Kvinnfolk du lissom... Hvem er mest innblandet i ulykker? Jo, arrogante herremenn i trafikken... Så det så...

Anonym sa...

men kjærringa sitter ved siden av og blander seg inn i kjøringa....frustrerende...bare se på Hyasint..hehe
så vet du hvem som indirekte har skylden:)))

Mona sa...

Jaja... Forskjell på kvinnfolk også da. Ikke alle som har en dott til mann...

Jeg har faktisk begynt å blinke mer siden jeg skrev dette innlegget. Men jeg blinker alltid i rundkjøring, bare for å ha nevnt det... Hehe... Skulle bare mangle... Hehehe...

Anonym sa...

Må bare si at dette hente meg i begge rundkjøringene jeg har på vei til jobb, altså den i særp og den i moss....meget irriterende!!!

Mona sa...

Der ser du. Dette er mer utbredt enn det jeg har opplevd. Bra jeg satte dette på dagsordenen... Hehe...