onsdag 4. oktober 2006

Endelig ferdig...

Gap opp
Ja, nå sitter jeg her og spiser med god samvittighet. Har akkurat kommet hjem fra handleturen. Egentlig pleier jeg å handle på torsdager, men det passet liksom å gjøre det i dag.
Den egentlige grunnen for at det passet i dag, er at jeg endelig har fått vært hos den berykta tannlegen. Har gruet meg i flere dager, men nå er det overstått.

I det jeg kom inn der så fikk jeg en dårlig følelse. Ikke på grunn av tannlegen, men fordi jeg alltid frykter det værste. Han startet med å fornye røntgenbildene fra i fjor. Dette er lett match... Ingenting å frykte. Pirking og skraping fulgte deretter. Merket på smaken i munnhulen at blodet strømmet fritt, noe jeg var sikker på ville skje.

Hørte forsiktig prat mellom tannlegen og tannpleieren. Jeg strakte hals og ører så langt jeg kunne, for å få et lite snev av samtalen. Men til min overraskelse hørte jeg ord som, rent, pent og pyntelig. Jeg regnet med at det ikke var klærne mine de diskuterte, så jeg følte et lettelsens sukk og kunne endelig slappe av. Fikk beskjed om å skylle ut, så skulle han ta en titt på de nye bildene imens. Ta en titt på perleraden, tenkte jeg.
Bildene så fine ut og det var null hull. Så dette så fint ut. Jeg trengte bare å polere litt, for å bli enda mer blendende.


Dette gikk over all forventning må jeg si. Ikke noe å grue seg for, så da var det bare å pakke snippesken og dra hjem. Men måtte selfølgelig betale da. Hele 722,- kroner skulle han ha for de fattige 5 minuttene jeg satt i "kosestolen". De vet å ta seg betalt i allefall.
Takk skal du ha, sa jeg før jeg gikk. Takk for hva da, egentlig? At han har loppet meg for grådige 722,- kroner, eller at alt gikk over all forventning??? Ikke vet jeg...

8 kommentarer:

Lise sa...

Du var heldig denne gangen da, Mona :) Alltid en lettelse når det er null hull :)

Du og David har samme innstilling til tannlegen, hva betaling angår i hvert fall.
Han akker og syter over prisen hver gang jeg har vært hos tannlegen. Selv er han ikke så flink til å besøke tannlegen...hvorfor det, mon tro? ;)

Ja, det koster å ha sjekk på tennene, men jeg ser det som en investering :) Har bare ett sett tenner. De vil jeg ha så lenge som mulig. Om jeg betaler en 1000-lapp i året, får så være :)

Men enig med du, å gå til tannlegen er ikke det morsomste jeg gjør :)

David sa...

JEG HATER TANNLEGEN. Det er det værste jeg vet, og det første jeg sier til tannlegen, når jeg da endelig har godtatt den 10. innkallingen er: "Jeg skal ha bedøvelse"

Bare tanken på å ligge i den stolen å vite at det snart kommer til å gjøre forferdelig vondt, nei da kaldsvetter jeg å niholder meg fast i stolen. Og jeg presser kroppen så langt ned i stolen som jeg kan.

Og som du sier, Mona: Prisen er grusom. Hvis du ganger 772.- med 12 finner du timelønnen til tannlegen din. "Bare" 8664.-

Hva tjener du på Rema1000?
140.- i timen?

lise sa...

Det er mange ting å ta i betraktning her, vet du, David, som utdannelse og utstyr. Men det skal ikke stikkes under en stol at tannleger tjener bra.
Hm, kanskje det var det jeg skulle bli? Tannlege altså :)

janne sa...

Merker en antydning til heftig diskusjon her... Tannlegen er dyr ja, men hva blir alternativet om man ikke går dit på noen år? Tenna mine hadde i allefall ikke tålt det med all sjokoladen jeg spiser...

Synes egentlig det kunne blitt som hos legen. At man betaler en egenandel. Det handler jo om helse det også...

Mona sa...

Han hadde iallefall god 5 minutters pris. Hadde jeg tjent såpass på 5 minutter, kunne jeg klart meg fint med å jobbe 1,5 time i måneden.

Men jeg heldigvis hos tannlegen en gang i året, og da blir det ikke mye i året, hvis en tenker sånn. Var det sånn du tenkte, Lise?

Skulle vært som hos legen ja... Lurer på om tannlegene er vernet...?!?!

Lise sa...

Hehe, morsomt med en liten diskusjon. David og jeg har jo denne disk. hver gang jeg kommer fra tannlegen ;)

Joda, Mona, var det jeg mente. At så lenge det kun er en gang i året, plager det meg ikke med den utgiften. Verre om utgiften hadde vært flere ganger i året. Da skulle jeg hengt meg på klagekoret ;)

Her i huset er det sånn at David avbestiller time, og jeg booker inn ny time for han 2 mnd frem - bare for å passe på at han ikke styrer helt unna. ;)

Rune sa...

Kan være effektivt å gjennomføre sine ekteskapelige krangler på en blogg. Så slipper man å gjøre det live in action. Kunne vært en god metode og tipset en familieterapeut om. Kanskje Lise og David kan dra rundt på Høgskoler og seminarer og forelese om denne flotte alterative kranglemetoden? Kan bli penger av sånt. For ikke å snakke om hvor mange ekteskap man redder. Ja, Lise... nå vet du endelig hva du skal bli.

Lise sa...

Takk, Rune, du er en lifesaver. Jeg som har vridd hjernen i ett år - nå trenger jeg ikke å lure lenger på hva jeg skal bli "når jeg blir stor" ;)