fredag 9. februar 2007

Elsket og hatet

Så var vi her igjen da. Vi står overfor årets norske finale i Melodi Grand Prix. Programmet som de fleste elsker å hate. Ingen ser på, men alle har en mening om det. Akkurat som Se & Hør. Ingen som kjøper det, men alle leser det. Jeg synes MGP er et av mange høydepunkter på TV-kalenderen hvert år. Og jeg liker den nye vrien med semifinaler først. Da får flere sjansen til å prøve seg. Og dette har hevet nivået betraktelig.

Før denne vrien, hadde MGP kjørt seg fast i en blindgate. Interessen dalte og sangene var av svært dårlig kvalitet. Og som alltid så vant "feil" låt. Med unntak av Wig Wam da. De åpnet en ny port for matchende elementer. Det så vi i fjor, da Lordi fra Finland vant. Mange fikk nok dånedimpen av den musikken. Noen vil ikke kalle det musikk en gang. Jeg likte denne "rysaren" jeg da. Som tidligere tilhenger av puddelrock, har jeg ikke glemt gamle synder.

Men jeg ser med iver på årets finale som går av stabelen i morgen. Et sterkere finaleheat har vi aldri hatt før. Jeg har 3 personlige favoritter. Crash fra Halden, som fremfører "Wannabe", Trine Rein med "Maybe" og Jannicke Abrahamsen med den fengende låten "Rocket Ride". Etter å ha lyttet instendig på nrk.no de siste dagene, har en pekt seg ut som den ultimate MGP låta. Og jeg håper den stikker av med seieren. Ikke bare fordi den er en stor favoritt, men jeg tror den vil bli likt ute i Europa. Og det er det viktigste.

Og ta-dah: vinneren er Jannicke med "Rocket Ride"...

Rocket Ride

9 kommentarer:

Lise M. Grandahl sa...

Dånedimpen! Morsomt uttrykk. Det er herved adoptert! :)

Jeg er en av dem som faktisk liker å se på Grand Prix og er ikke flau over det heller. Men det har vært mye dårlig opp gjennom tida, ja.

Enig med du at Wig Wam hadde en bra låt for to år siden, og fjorårets Lordi hadde en skikkelig bra låt. Men synes nå at antrekket var heller sært. ;)

Favorittene dine i norske GP, er ikke så langt fra mine. Men jeg har nok ikke hørt så nøye på bidragene som du har. Liker Guri Schanke sin låt også, jeg da.

Blir spennende å se om du får rett :)

Mona sa...

Klart du liker Guri sin sang. Den er jo middelhavs, og det er jo ditt andre hjem... Hehehe...
Dro dere på tidlig date for at du skulle få med deg MGP eller?

Lise M. Grandahl sa...

Ja, kanskje det er derfor jeg liker den, hehe.

At vi dro så tidlig på "date", var ene og alene pga at filmen gikk så tidlig. Og godt var jo det. Så går vi ikke glipp av GP :)

Glemte å nevne at også Torild Sivertsen sin sang er fengende.

Mona sa...

Jeg håper fortsatt... Eh... Jeg er overbevist om at Jannicke vinner. Er nå videre til gullfinalen...

Mona sa...

Dette var trist...
Dessverre når vi ikke Eurosongfinalen i år...

Lise M. Grandahl sa...

Aner jeg en smule negative vibber her? ;)
David sa det samme....

Men jeg er optimist ;)

janne sa...

Satt faktisk og så grand prix jeg også. Noe jeg ikke har gjort på flere år. Synes ikke det var overraskende at Guro vant, men synes ho er litt for mye i media i det siste. Tror ho er i overgangsalderen og må vise fram beina sine. Makan til korte kjoler skal man lete lenge etter....Men for all del, sprek dame i den alderen ho er i.

Mona sa...

Ja. Liker ikke typen. Europa vil ha unge og virile mennesker, ikke damer på 50. Men vi får heie på Sverige i år da.

Jeg har en tendens til å bli negativ når ting ikke går min vei. Dårlig taper? Jepp...

Mona sa...

Glemte å si: ære være optimister.