søndag 15. april 2007

Da byen sto på hodet

FFK bruaFFK brua 2

Dagen startet med strålende vær, og det var varmt. Tok en tur til byen for å sjekke ut livet. Jeg må si jeg ble målløs. Samme hvor jeg så eller gikk, var det FFK vimpler. På bensinstasjoner, butikker, annenhver veranda bortover og på byens 3 broer. Der var det tett i tett. Måtte knipse beviset på hvor flott gangbroa så ut. Hadde tidligere på dagen mottatt et par sms hvor det ble fortalt hvor flott Fredrikstad brua var. Jeg må si at Plankehaugen har gjort en fabelaktig jobb natten i forveien.

BryggepromenadenFor ikke å nevne bryggepromenaden. Aldri har den vært mer rød og hvit. Folk koste seg med skummende drikke i solsteken. Moro å se hvordan folk samlet seg om laget og byen på denne store dagen. Ikke hverdagskost for en by som ligger i hvilemodus fra november til mars at det åpnes ny fotball-storstue.

Et stykke ut i andre omgang. Leder her 2-0Vel inne ble årets første kamppølse fortært. Den sto på agendaen. Lik som et dobesøk. Det ble en positiv opplevelse. Ikke selve dobesøket, men doforholdene. Fra utedo til flislagt bad. Eneste som kan være skummelt på doene er gulvet. Det var utrolig blankt og rødt. Nesten som speil. Og tittet du ned i gulvet inne i båsen, kunne du nesten risikere å se rett opp i... Der du vet... I nabobåsen. Best å lukke øya for sånt...

Spillerne takker publikumAlle vet jo utfallet av kampen. Dette var en stor opplevelse. Flott stadion, toppers supportere, spennende match og elleville jubelscener. Nesten så jeg opplevde stemningen fra cupfinalen om igjen. Merket at det var et helt annet trøkk på tribunen nå. Blir mer ekko og desto mer lyd. Og dette merker spillerne mer nå enn tidligere. Klart at dette bare MÅ oppleves.

Klar søndag 29. april??? Da møter vi Viking og håper de blir sendt hjem som slakt...

18 kommentarer:

Lise M. Grandahl sa...

Moro å lese! :) Jeg er der neste hjemmekamp! Ingen tvil!

janne sa...

ja dette hørtes unektelig gøy ut. Til og med dobesøket...

Mona sa...

Det fristet å klistre en tyggis under setet, men jeg lot fristelsen gå over. Pølsa smakte fortreffelig og dobesøket ble minneverdig. Neste gang er det deres tur.

Men kjøp tidlig. Det blir fort utsolgt.

Therese sa...

Du kan jo tenke litt på det der med tyggis, Mona..Så burde du vel velge SLAG med omhu. Det er vel kult med en SPESIELL tyggis som står i stil med stedet..hvis slik tyggis finnes, vel å merke;)hehe..

Mona sa...

Vi har vel snakka så vidt om det, men vi hadde vel hatt det utrolig morsomt på kamp sammen alle vi jentene? Eller hur?

Lise M. Grandahl sa...

Det hadde vært moro! :)

janne sa...

I morgen kjøper jeg billett til neste hjemmekamp. Da er jeg klar. Må jo dra når vi har sendt tilbake dekoderen....

Mona sa...

Vi også. Kanskje vi sees??? Gleder meg til tv-kampen på søndag. Den går på Zebra da...

janne sa...

Bra det, for den hærsens driten vi bestilte var bare noe forbanna søl. Der. Nå fikk jeg ut litt...

Mona sa...

Bare kom med det. Hvor skal du kjøpe billett? Hvilken tribune?

janne sa...

Ikke peiling. Mamma som kjøper. Blir på en av langsidene. Vært moro og havnet sammen da. Hvordan skulle vi fått til det?

Lise M. Grandahl sa...

Hallo! Man må da stå i Plankehaugen!!!! ;)

Mona sa...

Da måtte vi kjøpt sammen. Orker ikke PH. Lukter fyll og de dytter. Jeg har passert 32 jeg se...

Lise M. Grandahl sa...

Hehe, jaja, litt må vi tåle i Plankehaugen. Bare spør Anett. Hun har fått x antall dytter og like mange antall albuer i hodet! *s*
Men det er skikkelig stemning i p.haugen altså!

Therese sa...

Da får vi vel dra og kjøpe billetter sammen en gang, eller?? Finnes det andre måter?? Men har ikke du sånn sessssong-kort, Mona??

Lise M. Grandahl sa...

Veldig klar for jentetreff på stadion ja! Det får vi til i løpet av sesongen, jenter!

Mona sa...

Ikke no sesongkort her. Får ikke barnevakt til alle kampene. Orker ikke å ha med unger på kamp. Er det slutt snart? Jeg må tisse... Nå... Jeg er tørst. Jeg ser ikke no. Kan jeg få en is? Mamma, jeg søla... Huff, nei...

Mona sa...

Glemte å si at jeg drar på kamp for å se kampen. Ikke ryggen til han store kællen foran, eller ullhue te ho kjærringa...