mandag 23. april 2007

Tørst

Tørst
Jeg er så tørst. Kan ikke skjønne det, jeg som drakk så mye i går. Hørt den før? Nå er ikke akkurat det mitt tilfelle denne gangen, men jeg tørster like ille for det. Hva kan det komme av mon tro? Lurer på om jeg får i meg for mye salt. Jeg er hyper til å salte og pepre maten. Glemmer å smake først.

Jeg tørster så jeg ser mannen med ljåen. Noen ganger føles det som om tunga er limt fast i ganen. Spesielt om natta. Men detter er jo noe jeg hører de eldre sliter med. Jeg eldre? Jeg??? Håper ikke det.

I dag tror jeg grunnen er treninga. Jeg la inn et ekstra gir i dag. Merket at jeg svettet gjennom to lag med tøy. I tillegg spiste jeg pizza rett før jobb, uten å drikke noe. Og den var selvsagt krydret med favoritten peppermix. Ikke rart en blir tørst da. Og da jeg ankom jobben, helte jeg i meg en halvliter Olden på 1-2-3. Rakk ikke å betale først engang. Jeg følte meg helt desperat og bare måtte ha det. Men etter det så hjalp det.

Sjelden jeg føler meg desperat, men i dag gjorde jeg det. Godt å ha noe kaldt i nærheten da. Noen ganger er bruskjølene mine beste venner. Men ironisk nok er det vannet som frister. De gangene jeg har kjøpt brus på jobben kan nesten telles på to hender. Men egentlig er det skammelig å betale for vann.

En merkelig ting jeg oppdaget på en vannflaske var "best før" datoen. Vannet kan ligge i kilden i flere hundre år, men så fort det er tappet på flasker så er det best før. Det var rart. I bunn og grunn er det vel bare vanlig kranvann som er tappet. Vi blir lurt, retten og sletten. Hadde ikke kommet som noen overraskelse på meg...

Huff a mei... Dette var en særs interessant blogg...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Helsearbeider jeg da.. Så jeg blir med ett veldig beskymra og tenker: Diabetes??? Opplever du deg svimmel eller litt uggen hvis du ikke får drikke da?

David sa...

Det må da være mye lurere å ta seg et glass "gratis" vann i springen, enn å måtte kjøpe en flaske Olden?

Som du sier, det er jo bare vanlig kranvann:)

Tror du lurer deg selv, jeg:)

janne sa...

Er nok en av de som lurer meg selv jeg også. Kjøper stadig vann på flaske, men helst de med litt smak.

Lise sa...

Å drikke vann, er jo veldig sunt da. Og å tørste skyldes nok de grunnene du skriver, krydret mat, trening o.l. Det kan også tyde på at du skravler alt for mye...hehe, det blir man tørst av ;)

Men Anki har et poeng. Min "lille"-bror tørstet og tørstet voldsomt for noen år tilbake - og oppdaget at han hadde diabetes....

Men det trenger ikke være så alvorlig. Selv tørster jeg masse selv. Spes. hvis jeg prater mye på jobben...noe jeg jo gjør... Prater jo med kunder hele dagen. Også har jeg blitt vant til å drikke mye vann. Og mye vil ha mer :)

Mona sa...

Har ikke vært så ille i dag, så jeg har nok ikke diabetes. Men takk for omtanken. Jeg skal passe på å være obs på det senere i livet.

Sikkert kranvann, ja, men flaskevann smaker jo så mye bedre. Liker også med smak, men da blir jeg bare mer tørst. Og det ønsker jeg ikke.

Jeg prekær og prekær... Ja, det har du litt rett i, Lise. Men jobben krever det vettu, som i ditt tilfelle.

Jeg lar meg gjerne lure av flaskevann..

Lise sa...

Har heller ikke mye i mot å la meg lure av flaskevann. Selv foretrekker jeg den naturlige varianten - den uten smaktilsetning. Og helst Olden.... Merkelig å ha favorittvann?

Mona sa...

Olden Olden Yes Yes Yes...

Therese sa...

Tror det er flaska som trekker jeg..jeg vil også ha Olden..uten smak med drikke-tut:) (Lurer på hvordan smak med drikke-tut ser ut??..hehe)

Mona sa...

Du og ungene. Lurer på alt mulig. Hehe. Men det er godt det finnes vitebegjerlige mennesker. De kan lære oss andre. Den var fin vel...?

Therese sa...

Ja, Mona, jeg og vårs.. Bare for å få sagt det..har liksom litt lyst til å begynne å trene litt, jeg, også..der som du, trener, Mona..er det sirkeltrening, eller??..OPPLYS MEG

Mona sa...

Jepp. Vi sirkulerer... 30 sek i aksjon, 10 sek bytte, og 30 sek i aksjon igjen. 3 runder. Tar ca 40 min. Klikk på linken Prestekragen under favoritter på nett. Der finner du svar.

Join me....