fredag 21. september 2007

Sulten???

Nordmenn, disse gjestfrie menneskene som bor på alle knatter og knauser, spiser tusenvis av kebaber i året. Denne tyrkiske matvarianten som serveres i pitabrød med kjøtt, salat og hvitløksdressing. Den er nok manges favoritt, og spesielt til de av utenlandsk opprinnelse. Disse menneskene som kommer fra trange kår, hvor krig og hungersnød var en del av hverdagen.

I Norge finnes det en kebab-sjappe på annet hver hjørne bortover. Disse små intime caféene, hvor likesinnede kan konversere med hverandre på sitt eget språk. Hvor nordmenn blir sett på som utlendinger. Her spises det kebab over alle evner. Dette kjøttet som henger på en pinne og som skjæres i strimler for å passe inn i pitabrødet. Dette flate brødet av hvitt mel som er hult inni. En merkelig oppfinnelse. Oppfinnelse, denne idéen som noen klarer å sette i live.

Men er kebab fullverdig mat? Er det trygt å spise? Inneholder ikke dette kjøttet en mengde bakterier? Bakterier, disse små individene hvor mikroskopiske øyne knapt kan se. Og som er kapable til å sette oss helt ut av spill. Henger ikke dette kjøttet der og varmes hver dag til det er tomt?

Fortsatt sulten? Denne gnagende følelsen av tomhet og ising i magen. Hvor den skriker og bærer seg til den har blitt tilfredsstilt. En vond følelse hvor vi gjør alt for at den skal bli glad. Og da putter vi i oss denne finurlige retten, hvor vi ikke vet om det er hverken fugl eller fisk. Ufornuften tiltaler oss. Denne tanken hvor det forbudte er spennende og hvor fornuften totalt blir utspilt. Hodet kan være en lei nøtt.

Ikke sulten??? Nei, tenkte meg det...

11 kommentarer:

ida sa...

Jeg for min del foretrekker en god hamburger. Enig at det kebabgreiene ser litt tvilsomt ut der det henger... Tjener nok på det når fulle nordmenn skal hjem fra by`n! Nei gi meg heller en deilig hamburger fra Foyn`s!! Nam

Trude sa...

Enig med ida.... Det blir enten hamburger eller pizza etter en fuktig bytur... Har jo smakt på kebab(kebabrull) og det er jo godt, men sånn du fremstiller det Mona, får en til å tenke seg om ja.......hahahah.

anki sa...

FIkk vel ikke akkurat lyst på kebab nå nei....

Vidar sa...

jaaaa...gi meg en kebab, med masse løk og sterk saus.
hvorfor skal mat være så sterilt? det er fett og bakterier som gjør kebab så godt...har spist kebab 100vis? av steder, aldri blitt syk..og så GODT som det er:)))
mandag var vi hele familien på kebabsjappe...hmmmmmm
bon apetitt

Mona sa...

Foretrekker en god og saftig burger ja. Helst fra "finakjøkkenet".

Tanken bak bloggen var ikke å henge ut kebab, men å vinkle den på Odd Carsten Tveit-vis... A´la Team Antonsen... Kanskje ikke så ille vellykket???

Men jeg løstær ikke på kebab etter å ha sett bildet...

Mona sa...

Hatt det fint, Ida??? Velkommen hjem til høstværet...

ida sa...

Mmmm, deilig! Det smakte med sol og varme nå! Ungene (og vi) har bada og kosa oss masse. Dro fra 27-28 grader og landa i 0(null!!) natt til onsdag. Brrrr

Lise sa...

For å si det sånn: Dette fristet nada! Gi meg heller en god salat! Burger er heller ikke å forakte ;).

Men den greske varianten av kebab, er helt digg: Pita gyros. Yummy-yum! :)

Vidar sa...

ingenting slår tyrkisk kebab med løk, mais, jalapenos og sterk kebabsøus...er ingen fan av gresk, tørt svinekjøtt ;)*min mening*
og aller best er den på Chaplin's Kebab på stortorget i Oslo.

skal jobbe i Oslo om 2 uker, jeg vet hvor middagen blir kjøpt..hehe

Mona sa...

Er det "Kebabvidar" som kommenterer... Hehe...

Jeg personlig er mest fan av TexMex-mat. Tacos, burritos, nachos, fajitas osv. Det er mmmmmmmmmmmm...

Vidar sa...

Kjør hardt
kjør stil.
Kjør kebab-bil...hehe