mandag 26. november 2007

Julegaveshopping


Shopping er moro. Shopping er spennende. Shopping er aldri kjedelig... Hei!! Stopp en halv... Shopping KAN være kjedelig. Og nettopp det skal jeg erfare i morgen. Julegaveshopping er og blir kjedelig. Hvorfor egentlig? Det er et godt spørsmål.

For det første liker jeg å shoppe, men kun når det er noe til huset eller til moi. Da vet jeg hva jeg skal ha og hvordan det skal være. Når jeg skal handle til andre, sliter jeg med å finne på hva. Og det endeløse spørsmålet om hva jeg kjøpte til vedkommende i fjor popper opp i hodet mitt. Litt flaut å ende opp med det samme som sist jul.

Egentlig fører jeg lister over julegavene hvert år, men den har jeg lagt på et veldig "lurt" sted. Finner den hver sommer og tenker at den må jeg legge et sted som er lett å tenke seg til. Og dette "lure" stedet ble brått ikke så lurt likevel. Men der og da er det veldig lurt.

Akkurat denne jula var jeg heldig å finne lista for jula 2005. Men hvor er den fra 2006?? Kanskje jeg skal ringe til Magica fra Tryll?

Jeg har i bunn og grunn en ganske grei hukommelse, men det hender den spiller meg et puss. Men jeg får heller alliere meg med noen som kjenner den jeg er usikker på. Jeg har vel ikke vært uheldig ennå, å gi håndkle og dusjsåpe to ganger på rad. Nå så dere hvor lite oppfinnsom jeg er å... Huff da... Men noen ganger er det synd at ikke alle skriver ønskeliste, sånn som ungene gjør. Da hadde det vært mye lettere.

Nei, jeg får krysse fingrene på at jeg er litt mer kreativ i år. Kanskje Nissen kommer med et par hint...(?)

9 kommentarer:

Lise sa...

Julegave-shopping krever overskudd og kreativitet, ja. Og det med kreativiteten kan nok være et problem til tider, ja. Vi har faktisk - bank i bordet! - kommet greit i gang med julegaveinnkjøp! Og det er deilig. :) Jeg lurer fælt på hva vi skal finne på til nieser og nevøer i år.... I fjor ble det noe så kjedelig som klær... men i år..tja, si det??

Anonym sa...

Jeg liker jo ikke shopping i utgangspunktet jeg da, men å handle julegaver eller gaver i det hele tatt, synes jeg er enormt hyggelig. Men har stort sett planlagt på forhånd hva jeg skal kjøpe da. Og orker ikke å handle i desember. Håper uansett at du fikk unna noen gaver:)

Mona sa...

Jeg fikk faktisk kjøpt ferdig 5 stk i en fei. Jeg var heldig og hadde rabattkupong hos KappAhl og fikk mye for pengene. 25% er noe å ta med seg. Så da er jeg ferdig med 6 stk à 18 stk. Deilig å være ferdig med 1/3. Nesten så jeg ser enden på det.

Beundrer deg, Anki, som klarer å planlegge litt. Har prøvd, men det er vanskelig.

Heldigvis har jeg bare 3 tantebarn, Lise, og to av dem er "voksne" (18 og 16) og dem ønsker seg penger eller gavekort. Enkelt og greit.
Men lurer på: hvor mye kjøper du for til nieser og nevøer?? Jeg har lagt meg på 250,-...

Janne sa...

Har også kommet igang med julegaver, men så ble det brått stopp. Pleier også å planlegge på forhånd hva jeg skal kjøpe for det er HELT nyttesløst å gå rundt å lete. Da finner jeg aldri noe.

Dessuten er ønskeliste en lur ting ja. Jeg rett og slett forlanger å få ønskeliste av de jeg handler til. Store som små.

Mona sa...

Jeg tar en sms-runde, men det er ikke alltid jeg får tips. Jeg liker egentlig ikke å gi penger eller gavekort. Men det er lettvint og praktisk for mottaker. Men ser helst gaver.

Enig, Janne. Å lete er helt dødfødt... Men det hender jeg har flaks.

Anki sa...

Jeg synes 250 høres ut som en veldig god pris:) Pleier å ligge på noe sånt selv jeg..... Gavekort er jo gull å få da! fortsatt lykke til med shoppingen

Mona sa...

Enig, Anki. Gavekort er gull å få, men ikke å gi bort. Men hvis det er det de ønsker seg så skal ikke jeg stå i veien for det.

Lykke til selv.

Spørs om jeg ikke må ty til de søndagsåpne butikkene for å bli ferdig.

Anonym sa...

Enig med du Mona. Kjedelig å gi men moro å få gavekort.

Janne

Lise sa...

Signerer Ankis innlegg! :)