tirsdag 19. august 2008

Skolestart

Klasse 1DEndelig hadde dagen kommet. Minste jenta skulle begynne på skolen. Hele ferien har jeg hørt skepsis og gruing til skolestart. Ho hadde ikke lyst til å gjøre lekser og ho var svært engstelig for å gjøre feil (stakkars jente). Etter mye forklaring og motivering, var ho omsider klar for å bli "stor jente".

Opprop gikk greit. Overraskende faktisk. Etter mye kosing, bæring og sitting på fanget i oppveksten, er ho en skikkelig mammajente og kanskje litt forsiktig og pysete. Men i sommer har ho virkelig blomstret og blitt litt sånn "tøff i trynet". Og det har beroliget en beskyttende mor. Ho har blitt 6 år og er ikke lenger "baby".

Etter endt første skoledag, kom ho hoppende ut av klasserommet. Vi måtte forte oss hjem, for ho skulle gjøre lekser. Plutselig elsket ho lekser, og grudde seg ikke lenger for å gjøre feil. Leksene var unnagjort i en fei. Og snart kan ho ukas leselekse utenatt. Dette kom helt uventet for en stakkars mor, men en stolt mor. Jenta si det se...

4 kommentarer:

Trude sa...

Alltid like spennende å høre hvordan de små har hatt det første skoledag. Som regel går det bedre enn vi mammaer og pappaer kunne tenke oss, og godt er jo det.
Har enda et år å forberede min lille på, men det skal nok gå veldig bra.
Moro at Sara fikk en god start på skolen og gleder seg til lekser og greier.

Mona sa...

Ja, helt uventa vettu... Men moro at det går bra da...

Det året kommer til å gå fort, Trude. Nyt det mens du ennå kan...

Lise sa...

Så fint at hun fant seg fort til rette. Eirik klaget fælt over at han fikk for lite lekser her forleden, hihi... ;)

Mona sa...

Og Maja til Kristin føler seg klar og. Da blir våre minste håpefulle store gett...