mandag 8. desember 2008

Dublin - Julen 2008

Årets julebord med jobben til Jon gikk til Dublin. Første gang på utenlandstur. Og valget kunne ikke vært bedre. En herlig by med flott atmosfære. Hyggelige mennesker, ryddige og koselige gater, trivelige puber og alle tiders hotell. Vi bodde på Jurys Inn i Parnell Street. En gate som lå rett i byen. 3 minutters gange til Henry Street, gågata med mange fristende butikker. En kommer jo ikke unna litt shopping i julepyntede butikker. Mye fint, mye billig og mye dyrt. Kan nevne Dunnes og Penneys som de mest allsidige.

Trafikken var et kapittel for seg selv. Utrolig mye biler og busser. Trange gater gjorde ikke saken bedre, men det gikk stort sett bra. Og få en taxi var det minste problemet. Samme hvor du snudde deg var det taxier tilgjengelige.

The Merry PloughboysVi ankom fredag 28.nov. På kvelden skulle vi på Irsk aften med irske pubviser og riverdance. Moro å se. Folk rev seg med og klappet og hoiet. Veldig fin stemning. Stedet het "The Merry Ploughboy".

På lørdag hadde vi lukket selskap i et av Dublins eldste vertshus og pub. Litt høytidelig med taler og sang, men med godt drikke og hyggelig selskap ble det svært så vellykket. Maten har vel smakt bedre her hjemme, men stuinger og gryter ble fortært likevel. Men så var det ikke maten vi kom for heller. Da vil jeg heller si at vi var utrolig heldige med været for årstiden å være. Strålende sol og grader rundt 0.

Skummende mørkt...Siden vi var der vi var, måtte jeg smake på den kjente Guinness'en. Vel... Øl er øl. Men Smirnoff Ice er alltid godt... Men Guinness var en gjenganger hos det mannlige følget da vi stakk innom en pub eller to.

Vi fikk også med oss et besøk på det velkjente Jameson Whiskey Destillery. Her fikk vi et lite smakekurs i de forskjellige whiskeyer, hvor vi ble ledet til å stemme Jameson som den beste. Som takk for det, fikk vi hvert vårt navngitte diplom. Opplest av en ire, ble det mange rare og nye navn. For min del smaker all whiskey som tennvæske, ja den kan sikkert brukes til det også.

Vi fløy fra Gardermoen med SAS bortover, og med RyanAir til Torp hjem. Og jeg skal berømme flyselskapene for punktlighet og behagelig flytur. Med en effektiv flytid på 1t 45min, skal en ikke se bort fra en weekendtur ved en senere anledning. Dublin er en by jeg ble "betatt" av og det har jeg hørt flere si. Frister til gjentakelse ja, det er helt klart. Og siden dette var en "40 års jubileumstur", håper jeg at bedriften kan feire 40 år neste jul også. Vi må jo ta vare på tradisjoner... Hehe...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Høres ut som dere har hatt det fint ja! Og enig med deg Mona, whiskeyer IKKE godt. Men Guiness derimot....;)
Kristin

Anonym sa...

Wiskeyer????? Glemte et mellomrom der visst...Wiskey er skulle det vel stå.

Mona sa...

Har barnefri til helgen vettu. Hadde passet fint med en retur allerede da... Hehe...

Lise sa...

Så artig da :) - så flott av bedriften å sponse julebord til utlandet :).

Mona sa...

Dette var storveis. Men det beste av alt er at jeg har fått smaken på reise. Lover dette godt eller???