tirsdag 28. april 2009

Ryggsmerter...

Det var dette jeg fryktet. Det som var ventet kom plutselig så uventet.

Jeg skulle fylle på bananer på jobben. Esker à 18,66 kg skulle lesses opp på vogna. Gjerne en 4-5 stk og det går i høyden. Men 1,62 på strømpelesten stiller jeg ikke sterkt i denne "sporten". Har lært meg å løfte riktig; altså med knebøy. Men hva er vitsen med det når det går så mye raskere å bøye ryggen, ta svingsats og slenge på eskene?

Vitsen med knebøy har jeg nå endelig forstått og smertelig erfart. Vel hjemme fra jobben sa ryggen stopp. Den hadde rett og slett låst seg. Nok fikk være nok. Som en 1-åring krabbet jeg meg ut på badet. Som en 90-åring kroket jeg meg opp trappa. Som en full kjærring sjanglet jeg meg i seng. Huff, livet kan være tøft noen ganger.

På morgenen kunne Jon like gjerne ha delt seng med en tømmerstokk. Stiv? Jepp. Kom jeg meg opp? Omsider, etter 15 minutter eller noe. Vanligvis har jeg stort sett dårlig tid, men denne morgenen måtte jeg virkelig ta tiden til hjelp. Godt jentene kom seg på skolen i tide.

Nå blir det noen timer hos kiropraktor og det gjør nok susen. Og noen dager hjemme til pleie fikk jeg også i form av en sykemelding. Så tross alt var det litt hell i uhellet...

7 kommentarer:

Trude sa...

Stakkar deg.. Vet akkurat åssen du har det!Du får prøve å bevege deg så mye du orker - kjempeviktig:)
God bedring til deg, Mona:@

Mona sa...

Takk!!!

Merker at bevegelse gjør godt, men blir samtidig fort sliten i ryggen. Fikk høre at jeg måtte styrke ryggmuskelaturen. Så jeg har en liten jobb å gjøre. Og jeg som trodde jeg var sykemeldt... Hehe...

Anonym sa...

God bedring Mona:) Klem fra Kristin

Mona sa...

Mye bedre i dag. Greit å bruke penger på å bli bra, men det er jo så sinnsykt dyrt. Lurer på om det er noe å hente på NAV eller hos sjefen. Vet du, Trude???

Lise sa...

Uff da! Ryggsmerter er ikke noe å kimse av ... skimse av....hmmm :p

God bedring!!!!

Trude sa...

Hvis du går til kiropraktor får du ingenting igjen hos nav, men går du til fysioterapi får du igjen hvis du kommer opp i en viss sum - rundt 2000 kr tror jeg. Hør med kiropraktoren du...

Jeg får ikke igjen på jobben, men vet det er fler bedrifter som har en ordning rundt dette. Du får sjekke ut med noen som har peiling på jobben din..:-)

Hørte du hadde snakka med Ole også, om det jeg har prøvd. Trykkbølgebehandling heter det og her "skyter" man med luftpistol eller noe, mange, mange ganger der hvor man har vondt. Dette har funka for meg og anbefales - Jeg har gått hos Wai Man Chan på kråkerøy legesenter. Koster 350 kr gangen og han skriver av 200 kr på frikortet du får. Som regel holder det med 3-4 beh. Svigers har også gått der og er veldig fornøyd hun også. Var ihvertfall hvert forsøket:-)Jeg har jo prøvd ALT føler jg!

God bedring ihvertfall!

Mona sa...

Takk, Trude. Dette var iallefall noe å tenke på. Se om det hjelper med kiropraktor ut denne uka...