mandag 29. juni 2009

Hetebølge over Fredrikstad

Sol, sol kom til meg Sommer'n er herlig i Fredrikstad. Det er ingen tvil om det. Faktisk er det varmere her enn i syden nå, og dit valfarter folk som aldri før. Og jeg spør meg; er den norske sommeren så undervurdert??

Jeg er for sydenreiser, men ikke midt i sommersola. Våren? Ja. Høsten? Ja. Som et vorspiel eller nachspiel på sommeren. Hvorfor betale flere tusen på noe som er helt gratis. Det blir for meg som om jeg skulle vannet blomstene med vann fra Imsdal.

Denne sommeren har vært helt perfekt til nå, hvis vi tar med pinsen også. Jeg hører folk rundt meg klage på varmen. Er det mulig?? Har vi ikke ventet på denne sommeren i 8 måneder da? Jeg har iallefall det. Og når den endelig har kommet kunne jeg ikke i min villeste fantasi klage. Hvis jeg hører et snev av klaging, så sier jeg bare at det er deilig. Gjerne flere ganger. Og jo varmere, jo bedre. Folk tror jeg har fått solstikk eller heteslag. Det skal jeg ikke nekte dem i å tro heller.

Tro meg, i mine yngre dager likte jeg ikke varmen. Men heldigvis har det endret seg med alderen. På varme dager roer jeg helt ned, tenker ikke over at det er varmt. Bare slapper av og nyter. Men det tror jeg ikke alle klarer. Klart; jo mer jeg tenker på at det er varmt, jo varmere blir det. Derfor gjør jeg kort prosess og ikke tenker på det.

Kos dere i varmen. Den skal vare ut uka har jeg hørt. Men den må gjerne fortsette.

3 kommentarer:

Trude sa...

Deilig med sol og varme - Det er klart det kan bli for varmt, men men kan ikke klage. Det er ikke mange dager i året som er såå varme så det må nytes... Jeg for min del har flyttet i kjelleren for anledningen og bruker flittig varmepumpens aircondicion og da er det bare deilig å gå ut i varmen innimellom...

Lise sa...

Signerer, Mona!! Nyter varmen jeg! Men forstår de som synes det er for varmt også - i hvert fall om de jobber og ikke har aircondition...

Jeg gremmes litt i øyeblikket, for planen var å steke meg ved vannet i dag.. men så begynte det å regne, så Lise, som til tider er litt for effektiv, snudde i døra og satte en rundstykke-deig i stedet... Og så var det var en liten byge a gett, og nå steker sola for fullt igjen :p - og jeg er stuck hjemme med rundstykker til heving.. Jaja, godt jeg har vifte da..hihi.. Og når bakinga er overstått, bærer det hen til vannet!! Er jo deilig helt til natta'n nå jo :)

Digger denne sommer'n!! Herlig, herlig, herlig! Ikke annet å si :D

Mona sa...

Men det var sikkert godt med nystekte rundstykker, Lise?
Det kom jo ikke bare et par dråper heller. Her hos meg bøtta det ned.

Men nå er moroa over. Blir kaldere til uka igjen, og med ferie om halvannen uke var det bare det som manglet.