fredag 4. september 2009

Om å svelge en kamel...

Vi har nærmest sverget på at vi ikke skulle anskaffe oss kjæledyr. Jentene har mast en stund, men vi har ikke gitt etter. Ikke før nå. Og det er nå kamelen kommer inn i bildet.

Det startet med venninne nr 1 som fikk hamster til jul for snart 2 år siden. Så fortsatte det med venninne nr 2 som fikk marsvin til bursdagen i august. Maset har vært der hele tiden. Tilslutt måtte vi "kapitulere". Og den kamelen var skikkelig seig å få ned...

Vi endte opp med en søt hamster. 5 uker gammel, men likevel godt voksen. Og jeg må innrømme at den er ganske fasinerende å følge med på. Kan vel si det slik at ho mor ble betatt ved første øyekast. Vi aner ikke om det er en hann eller hunn. I all forfjamselse glemte jeg å spørre om det i butikken, men vi mistenker at det er en hann. Den har vært navnløs pga dette, men vi omtaler den som "Klumpen" så lenge.

Det stemmer at hamstere er nattdyr, til jentenes store fortvilelse. Den sover jo hele dagen når jentene er våkne. Så våkner den til live like etter leggetid. Men da er ikke jeg sen om å klappe og prøve å temme den. Det ser ut til å funke.

Har prøvd å ta et fint bilde av den, men den har enten gjemt seg eller så er den i full vigør. Legger ut senere...

3 kommentarer:

trude sa...

Så herlig med et lite dyr i huset da, Mona. Dattra til naboen har fått marsvin og den har jeg falt litt for. Spørs om ikke det blir en sånn etterhvert her også:-D

Jeg personlig tror alle barn har godt av å få en dyr som de kan ta vare på. De lærer av det!! Lykke til md å få temt "nattdyret"!

Lise sa...

Hamstere er jo søte da! :) Lykke til som dyreeiere :D

Mona sa...

Angrer ikke enda iallefall.

Tenkte litt på katt, siden de klarer seg selv på en måte. Men de lever for lenge til at vi ville binde oss. Marsvin ble også diskutert, men de lever også for lenge. Huff... Høres ille ut men... Hamster lever i snitt 2-4 år, så de passet vårt perspektiv godt.

Den er ille nusselig da. Vakker er den. Håper jeg får et blinkskudd av den.