mandag 2. november 2009

Dyrt å handle i Sverige

Jeg er en av de få nordmenn som ikke normalt pleier å la meg lokke til svenskehandel. Dels fordi jeg jobber i den norske varianten, og dels fordi jeg ikke orker å bane meg vei blandt pensjonister og innvandrere for å nå frem til kjøttdisken. For det er nettopp kjøtt som er den store lokkevaren. Både på pris og på utseendet. Jeg må jo innrømme, det ser lekkert og fristende ut. Rødt og fersk, kontra det norske som noen ganger ser pæddegrått ut. Tenker da spesielt på kjøttdeig.

I dag lot jeg meg lokke av folka mine som skulle en svipptur bort. Egentlig kunne de kjøpt det lille jeg skulle ha, men siden jeg ikke hadde vært på harry-handel siden tidlig i våres kunne jeg like så godt bli med. Jeg "skulle ikke ha noe", men det var veldig enkelt å putte oppi vogna. Fikk dratt med meg litt kjøtt, juice, vitaminer, kokkosboller, kyllingnuggets og -filet, bacon, Capri-Sonne, brus, snus og polarbrød.

1359,- kroner forsvant ut av kontoen. Hadde jeg blitt hjemme og latt min mor og far kjøpe det jeg skulle ha, hadde jeg sluppet unna med 368,- kr. Kunne med andre ord spart en snau 1000-lapp. Derfor, det blir dyrt å handle i Sverige. (Men likevel billig... Hysj...)

6 kommentarer:

Lise sa...

Hehe, har lett for å bli sånn i Sverige. Det blir "dyrt" fordi man handler med seg mer enn man hadde handlet her hjemme. Selv er jeg veldig dårlig på å støtte naboene våre... blir gjerne kiwi eller rema, ja...

MEN: Skulle vi kanskje tenke på å bli enige om hva vi skal ta med oss til neste fredag? :)

Mona sa...

Ja, tida går jo fort nå.

Jeg skal ha med waldorfsalat iallefall. Så blir det noe kylling/kalkun ved siden av. Må ha det, bare må ha det...

Lise sa...

Høres deilig ut!

Tjaa... hva skal jeg finne på tro? Eggerøre og bayonneskinke kanskje :). Det er også litt sånn must, synes jeg.

Mona sa...

Høres ikke så gæli ut det heller, Lise. Nam nam... Blir jo rene koldtbordet jo...

Hørte i dag at Janne ikke kommer, og Trude har også meldt pass. Får håpe at resten kan da.

Lise sa...

Visste om Trude, men ikke om Janne... Så synd da :( Hadde vel ikke passet bedre med lørdagen da? Den 14. i stedet?)

Mona sa...

For min del passer begge like fint. Men det spørs på vertskapet da. Men kan jo høre...?