tirsdag 13. april 2010

Før og etter

Kan noen sende over noen grønne fingre? Ser ikke ut som om jeg har det. Og det er litt leit, for jeg elsker å ha blomster og planter i hus. Det myker opp interiøret og gjør det mer frodig. Satte alle plantene ut på verandaen for vanning en gang, og sannerlig ble det kjedelig i stua. Tomt og åpent.

Tidligere i år kjøpte jeg meg en blåklokkeplante. Den var så fin i fargen og den ble plassert i stuevinduet mot sør. Slik så den ut.


Nå ser den slik ut.


Jeg måtte klippe den helt ned, men den har ikke vissnet. Håper å få gitt den litt sol og varme så kanskje den kommer seg. Et par klokker har iallefall ikke gitt opp.

Hortensiaen min var også flott med store hvite blomsterklaser. En blomst som prydet headeren min en stund. Her er den i praktslag.


Men hva skjer? Den får rikelig med vann og jeg føler jeg steller godt med den, men den ble likevel ikke fornøyd. Hva galt gjør jeg?


Nå har jeg en flott grønnplante uten antydning til blomsterknopper. Greit med grønnplante, men ikke når jeg kjøpte en blomsterplante. Jeg gir opp.

Før hadde jeg bare kaktuser som jeg så vidt klarte å holde i live. Det sier kanskje litt om mine veltrente grønne fingre.

Ha en frodig dag.


16 kommentarer:

Nina B. sa...

hehe, du får trøste deg med at du ikke er den eneste ;)

Den øverste du viser, kjøpte jeg i helga og står nå ute på trappa og vokser fint. Kanskje det har blitt for varmt i vinduet?

Og hortensia...ja...har en akkuratt lik jeg også. Holder den fuktig, men spørs om den kommer opp igjen. Eller, kommer vel heller an på hvor lenge jeg orker å prøve ;)

Koselig å titte innom deg igjen ☺
Klem NinaB

Ingunn sa...

Hallo!
Tusen takk for koselig hilsen!
Jeg vil gjerne være ukas blogg jeg :-)
Jeg kan dessverre ikke sende over noen grønne fingre, for når blomstene mine ikke har knupper mer så havner de rett i søpla! Har ikke tålmodighet jeg :-)

Ha en fin dag!

Ingnn

Elizabet@Stilig hjem sa...

Hei, jeg sliter selv med en del blomster. Min Hortensia døde etter veldig kort tid. Kjedelig, men klarer ikke å få de til.

Ha en fin dag!

Frk:Twil sa...

<hehe! Jeg fniser for meg selv*
Har ikke et eneste tips jeg.. Hortensiaen knerter jeg på 2 dager så her er ingen hjelp å få, bare litt latter over ugrønne fingre! hihi*
Skal ikke være greit;-)

Kos deg med vårvær-.. klememr

♥ Linnie ♥ sa...

Hehe, huff... Kjenner meg igjen i det der med blomstene altså :)

De eneste blomstene jeg får til er Orkidé (heldigvis) og Fucshia eller hvordan det skrives.

Ellers har jeg en grønnplante, palmesak, som fyller 9 år, utrolig nok.

Vært innom tanken på silkeblomster, men blir ikke det samme (altså kunstige blomster).

Greit å ha på rom man ikke kommer på man har blomster da, men ikke i stua...

Har også en annen grønnplante som er rundt 4 år, den lever enda *ler*

Lyst å kjøpe hortensia og slike andre lekre blomster, men blomstene vil visst heller dø enn å bo hos meg :-S

Prøv å hold ut med den hortensiaen, så kanskje den dukker opp igjen :)

Ønsker deg en fin dag =)

Klem fra Linnie ♥

Beate sa...

he,he... sorry ingen tips fra meg

jeg har kun grønne planter jeg
ingen blomster overlever her

klem beate

Fru Ruud sa...

Har drept kaktuser også jeg, så de grønne fingrene er det flere enn deg som mangler!! De blåklokkeplantene har jeg også forsøkt meg på pga fargen som er så fin... ender alltid opp som din etter kort tid. Ei gang hadde jeg den noe lengre, da var jeg svært nøye med vanning og kneip av alle visne blomster etterhvert som de kom... Tror den står lenger ute...
Ha en fin kveld
Klem Annette

Kjæresteparet sa...

Off ja, jeg kjenner meg selv igjen.. Tror det rett og slett må være luften altså, ikke det at jeg prøver å legge skylden på noe annet enn mine svarte og dødelige fingre, kremt..
Men, så hyggelig det var å få en hilsen av deg! :) Jeg bor i Fredrikstad vet du, på Gressvik av alle steder :)
Har ikke satt meg inn i så mange andre blogger, men er fullt mulig det ikke er så mange bloggere herfra..
Lykke til med blomstene forresten, jeg har nå tydd til desperate metoder, og kjøpt sånn gjødselveske i butikken.. Kryss fingrene for meg!

Marthe sa...

Kjenner meg igjen her ja.. har tatt knekken på to hortensiaer etter jul. Det er vel bare å prøve igjen... Gleder meg veldig til det blir varmere ute, har litt mere hell når det gjelder sommerblomster!

Ha en fin kveld!

ELIN sa...

Kan dessverre ikke hjelpe deg, da jeg kjenner meg altfor godt igjen. Er nok dessverre lik deg på dette punktet he he. Orkideer er det eneste jeg er god på og klarer å få igjen. Så du spurte litt om Halden. Festningen er jo flott, og det er jo en liten by i forhold til Fredrikstad, men jeg synes havneområdet er blitt fint med ny brygge, nye uterestauranter og hotell. Eller er det jo en gågate, 2 små kjøpesentere, fine friluftsområder både ved sjøen og i skogen. Ellers vil jeg vel si at studenter, IT bedrifter og idrett står i fokus her :) Verdt et besøk ihvertfall. Klemmer fra Elin

Lille Frøken Jensen sa...

Jeg har heller ikke grønne fingre, men holder lengre liv i grønne planter enn blomster. Hjerteranke har jeg funnet ut at trives hos meg og den er jo kjempe fin syntes jeg ivertfall *smil*
Ønsker deg en fin kveld
Klem fra Jorunn

Størstepia sa...

Å, nå ble jeg SÅÅÅ glad, for jeg har heller ikke grønne fingre!!!
Jeg har vel mer brune fingre vil jeg si.
Fikk en liten miniorkidé av kjærsten til pappa forrige mandag, og den ble selvfølgelig stående i den NOE varme solen på kjøkkenbenken, og idag kapitulerte den. 1 uke og 1 dag. Hva gir du det???
Ble iallefall veldig glad for at det var fler som meg - kanskje vi skulle starte en klubb???:-)
Ha en fortsatt fin aften:-)
Klem fra størstepia

Siv ♥ mitt lille hjem ♥ sa...

Mye kjærlighet trenger de ♥
Plukk av det visne hele tiden, vann fra skålen, men ikke for mye..
Blomster må stå lyst, helst ikke i direkte sol, noen så..eks orkide.
Ha tolmodighet med de, så kommer de igjen skal du se ;)

Men dette har du sikkert hørt før, hihi..

Lotte sa...

Hei!

Takk for hilsen inne hos meg, moro med andre bloggere fra samme by ja:)

Så fin blogg du har, den må jeg følge med på!

klem Lotte

Signe 1 sa...

Hmm, jag önskar att jag oxå hade gröna fingrar, men neeej tyvärr;-) Fina blommor!:-)
Kram Sofia

Anonym sa...

planten du lurer på er en campanula, det er også en veldig fin staude. dette er en plante som er kjempe fin inne om våren, men trenger en del stell. den skal holdes gjevt fuktig og må plukkes(så lenge den står inne). mitt forlag er å forsett å vanne den, hold den grønn og plant den ut, dette kan du egentlig gjøre allerede til uka.. og et lite tips på hortensian, den skifter farge etter surhetsgraden i jorda..