onsdag 9. juni 2010

Tyrkia

Det er gått en uke siden vi kom hjem fra ferie i Side, Tyrkia og jeg har fått litt tid til å samle tankene litt. Vi dro fra Rygge kl 10.30 og landet i Antalya ca kl 15.45 (lokal tid, +1). Jentene hadde ikke fløyet før og var veldig spente. 7 åringen var nok mest spent, for ho har hele tiden gruet seg til turen. Take-off-nervene ga seg så fort vi var i lufta.


Bilder fra lufta måtte de jo ta.


I Side skulle vi ligge på Sunwing Resort & Spa, et familiehotell med tipp topp standard. Usedvanlig bra service, god mat, herlig atmosfære og rent og pent.
Jentene spiste gratis fra Lollo & Bernies buffet de dagene det var noe fristende der. Ellers fikk de velge fritt fra menyen. Vi prøvde å bestille noe nytt hver dag. Spennende med noe annet, men ofte fulgte det med pommes stripes uansett. Det var overraskende for meg at maten var så god, men jeg er ikke spesielt bereist og har ikke store erfaringen utenfra. Frokostbuffeten var det beste. Mange forskjellige brødsorter, rundstykker i alle fasonger, godt pålegg, masse frukt og grønnsaker. Jeg kunne spist dobbelt så mye.


På stranden tok vi lunsjen på hotellets Beach Club. Da ble det ofte litt lettere mat i form av forskjellige varianter av toast o.l. Og som vanlig fulgte det med pommes stripes. Hehe...


Det var utrolig deilig å få badet litt. Jeg har ikke badet i sjøen på 5-6 år (helt sant). Men med 30-35 grader i lufta var det ikke til å unngå. Badevannet var bortimot 26 grader og det var nesten sånn at en ble svett av å bade. Jeg har ikke kjent maken. Mannen min var nær ved å etterlyse meg siden jeg aldri kom meg opp igjen. Så deilig var det. I bassenget var det rundt 24 grader og jeg koste meg der også. Jentene har jo blitt rene badeenglene og de var nesten mer under enn over vann.

 

En dag tok vi taxi til Side Old Town. En stund lurte vi på om vi i det hele tatt skulle få oppleve det. Sjåføren hadde visst fått lappen i posten, for reglene kunne han tydeligvis ikke. Høy hastighet i trange gater og villmannskjøring er ikke noe vi er vant til.


Artig å se gamle ruiner på hva som en gang var. Uheldigvis for oss så valgte vi den varmeste dagen å dra hit på. Ikke luftet det og svetten silte på ryggen. Ikke spesielt lekkert på en dame i 35 års alderen med hvit kjole på. Men jeg hadde iallefall en unnskyldning, for overgangsalderen har jeg ikke kommet i.


Her ble det litt shopping og titting. Veldig koselig og idyllisk sted.


Vi skulle egentlig spise her, men med den varmen så var ikke matlysten på topp. Vi valgte å vente til vi kom tilbake til hotellet.

Måtte bare ta bilde av disse lyktene (jeg tror det er lykter) som hang i flertall over en butikk. Skikkelig stilig, men jeg så ingen butikk som solgte de.


Vi har bare positive tilbakemeldinger fra denne feiren, noe som ga mersmak. Ikke bare på Tyrkia, men på sydenferie generelt. Late og varme dager passer meg perfekt. Jo varmere, dess bedre.


Den siste dagen måtte jo jentene få de berømte sydenflettene. Vi ventet i det lengste for at de skulle holde seg lengst mulig fine etter hjemkomst. Tålmodig satt den ene i 1 time og den andre i 2 timer for å bli flettet. Imens unnet jeg meg både manikyr og pedikyr i en fransk variant. Mannen visste ikke hvor han skulle gjøre av seg. Han kjedet seg tydeligvis. Se så fine jentene ble.


Pakking for avreise er litt vemodig og litt slitsomt. Men sånn er det nå engang. Alt har sin ende. Dessverre hadde vi avreise fra hotellet kl 03.05 og måtte i seng tidlig for å få noen timer på øret.


I det vi skulle gå ombord på flyet ble vi møtt av en vakker soloppgang som jeg ikke har sett maken til. En siste hilsen fra Tyrkia. Et flott skue.15 kommentarer:

aase sa...

Så herlig med en ferie, spesiellt i Tyrkia!! Jeg gleder meg som unga eller mer til vi reiser senere i sommer. Vi er også i Side, men på Pegasos world, vi digger all inklusive opplegget så derfor velger vi det. Jentene her pleier også ha fletter, men sist så ville de ikke gitt.

Lilla Kullan ♥ sa...

Så underbara bilder. Härligt!:-) Kram Stina

Anonym sa...

Vakre bilder,ble fristet til å reise en tur. :)Så søte jenter du har. :))Klem.

RoseSommer sa...

Så moro når en etterlengtet tur er SÅ vellykket! Da er det moro å spar til neste tur.
Ha en fin dag!

stina sa...

Så ut som om dere koste dere veldig ja...men det blir vel en stund til pommes frites tenker jeg?..hehe..
Deilig å komme bort fra hverdag og jobb eller hur:)
Klem.

Drømmer om drømmehuset sa...

Herlige bilder!
Ligger en utfording hos meg til deg.
Klem fra christina

MinVinterverden/Laila Johanne sa...

Nydelige prinsesser du har! Flotte bilder fra turen deres :) Bittelitt misunnelig bare ;)

Klem!

Størstepia sa...

Så herlig sammendrag av en herlig ferie!!!
Det så fantastisk ut!

Flott å få noen tips på hvor vi kan dra med barn, for i Tyrkia har jeg ikke vært før. Sunwing er jo som regel topp standard det - deilig å vite at alt er ok når man skal reise med barn!!!

Ha en flott onsdagskveld!
Klem fra størstepia

Bustenellik sa...

Det ser ut som om dere har hatt en alle tiders tur, og så hyggelig at vi fikk titte på minnene :-)
Jeg fikk skikkelig lyst til å dra til syden når jeg så bildene dine nå :-)

Lise sa...

Har ventet på denne bloggingsen, ja :). Herlig å lese! Og veldig moro å se bildene. Klart sydenferie gir mersmak! Det er jo bare livet :). Elsker syden og varme og slaraffen-liv :) herrrlig! :) (Min tur om en liten uke, hihi)

ELIN sa...

For en flott ferie skildring. Kjempekoselig å lese, og det så ut som dere hadde det helt strålende. Vakre bilder! Nå har du gode minner du kan leve en stund på :) Klemmer fra Elin

RoseSommer sa...

Hei, jeg har en slags AWARD til deg inne hos meg. Håper du synes om det ♥
Ha en fortsatt fin uke!

Fiolkransen sa...

ÅÅ ser ut som dere har hatt en flott ferie! Herlig!

Har en award til deg på sia mi:)

Klem:)

Hege Elisabeth sa...

Koselige feriebilder og knallfin blogg!!! Legger deg til i lista mi jeg:)

Vivian sa...

Det så ut som en HERLIG ferie. Flotte bilder:) Vi har også vært i Tyrkia (mange ganger) men aldri i Side. Har vært mye i Kemer som også er et fint sted.

Jeg elsker sydenturer. Spesielt å bade i sjøeni 26 grader. Finnes ikke noe bedre :)

Ønsker deg en herlig fredag! Klem Vivian