mandag 23. august 2010

Tålmodighetsprøve

Jeg anser meg som en rimelig tålmodig person. Rastløshet kan forekomme, men heller sjelden. Men det kan være at tålmodigheten blir satt på en skikkelig prøve, men heldigvis vinner den som regel. Tingen er den at jeg liker orkidéer veldig godt. Og da spesielt i blomst. Dessverre er det heller sjelden enn ofte.


De er jo flotte disse blomstene, men de (mine iallefall) blomstrer så lite. Kan ikke si at det er veldig sjarmerende med disse grønne bladene og en tørr stilk. Sist jeg hadde blomster på denne var til jul. Dermed er tålmodigheten bevist. Hadde den vært lik null, så hadde disse grønne bladene havnet på dynga for lengst.


Egentlig liker jeg hvite best, men hos meg er det de lilla som er snillest. Tror jeg har hvite og. Litt usikker, for som sagt så blomstrer de så sjelden at jeg glemmer hvilke farger jeg har. Men en gang i blant hender det jeg får meg en overraskelse.

Håper disse er snille mot meg. De får jo tross alt vann... ☺


7 kommentarer:

Lena Celine sa...

Jeg har kjøpt stilker med kunstige blomser på, som jeg stikker nedi når de ikke blomstrer selv.

Klmmer fra Lena

cissemosse sa...

Jeg vanner mine med vannet som er igjen i gryta etter å ha kokt egg. (Avkjølt da..) Husker ikke hvor jeg fikk dette tipset, men det funker vanvittig bra hos meg. Før havnet alltid orkideene på dynga etter noen måneders tålmodighetsprøve. De jeg har nå har blomstret fire ganger, nå sist med to stilker! Lykke til!

Hege sa...

Nydelig de lilla også da :o)

Her blomstret min HVITE (hihi) orkide i ett helt år fatisk,nå er den kommet med ny stilk å nye blomster.
Ikke skjønner jeg hvordan jeg får det til,men blomstrer det gjør de.

Lykke til med orkideen din.

Hege

Fru Ruud sa...

Sikkert ikke så dumt med det tipset å bruke kunstige blomster i potta når ikke de blomstrer. Her havner de i søpla så snart blomstene faller, klarer liksom ikke vente på at de skal komme med blomster igjen. Her hos meg er det slett ikke sikekrt at de vil gjøre det, tar livet av det meste som spirer... Lykke til med din...
Ha ei flott uke!
Klem Annette

Ellemell sa...

orkidder er min favoritt! heldigvis og utrolig men sant, så blomstrer mine. På den ene orkideen jeg ahr, har jeg 24 blomster og 6 knopper. Jeg er kjempestolt!

Har hørt at de lilla er enklest til å holde- dvs de komemr oftere tilbake.
Men jeg har en lilla og resten hvite, og her kommr tydleigvis alle igjen!

legger meg til som følger igjen, da du må ha mistet meg da du mistet mal:)
klem ellemell

Lilla Kullan ♥ sa...

Vackert!

Här regnar också idag, så man får hålla sig inomhus.:-) Kram Stina

Frk:Twil sa...

heheh.. jeg sender mine avblomstrede til mamma på rekreasjon og får de tilbake når de er i blomst igjen! Så noen tips fra denne fronten får du nok ikke.. hihi!

Takk for bursdagshilsen! klemmer