torsdag 17. februar 2011

En ny verden

Har alltid likt å ta bilder, men har aldri kunnet skryte på meg å ha et skikkelig speilrefleks. For all del, kompaktkameraet har gjort jobben sin det og er mye enklere å ha med seg i vesken. Og det kommer fortsatt til å bli brukt.


Men til jul fikk jeg et speilrefleks og en ny verden har åpnet seg. Litt nybegynner, men øvelse gjør mester. Jeg knipser i hytt og vær, prøver forskjellige innstillinger og feiler ofte. Har lest litt i bruksanvisningen, men det stoppet på side 46. Ofte synes jeg det er lettere å prøve og feile.


Jeg suger til meg alt av info fra andre blogger og det er mange flinke der ute. Så fortvil ikke om jeg dukker opp med et spørsmål eller tre. Foto er jo så morsomt og lekent.


Har du et smart tips så bare kom med det.

Ha en fin torsdag, kjære venner.


11 kommentarer:

Beate sa...

jaaa, foto er gøy!
kul radio forresten! det er vel ingne tvil om hvor 12 åringen har sine gode ideer fra!! :)

nyt dagen

klem beate

Bittelille huset/Jennifer sa...

Jeg ønsker meg også et skikkelig kamera! Ser jo at det virkelig er en helt annen verden når man ser på ulikheten mellom bildene jeg tar kontra en med ordentlig kamera. Men det får bare være frem til jeg har bursdag tror jeg;)

Ha en fin dag:)

klem Jennifer

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Grattis grattis:)Ja er gøy med speilrefleks...:)
klemklem

Størstepia sa...

Mitt beste tips er å gjøre det du gjør - leke deg og prøve og feile. Vi er heller ingen tilhengere av bruksanvisninger, vi tar bilder i hytt og gevær og prøver oss på ISO og forskjellige innstillinger. Elsker å ta bidler!
Har også et IXUS kamera, men er overhodet ikke fornøyde - iallefall ikke når man har vendt seg til bildekvaliteten på speilrefleksen!!

Takk for mange hyggelige kommentarer hos meg:-) Var egentlig bare en morsom oppdagelse at de DYMO maskinene var utsolgt, mannen har en på jobben om jeg vil låne, så tror nok ikke jeg går til innkjøp av en. Ellers var det et veldig hyggelig tilbud av deg!:-) Tusen takk!!

Kos deg videre med kameraet ditt, morsomt å se bildene dine!
Klem fra størstepia

MinVinterverden/Laila Johanne sa...

Jeg holder med deg, prøv og feil, det er som sagt det eneste som funker her i gården! Har ikke tålmodighet til å lese noen brukermanual :p

Kos deg med kamera!
Klem!

Fiolkransen sa...

Nydelige bilder. Heldig du som har så flott kamera, morro å lære å ta bilder..
Ønsker deg en flott torsdag, min venn.
Takk for hyggelig kommentar fra deg, det er alltid så koselig synes jeg:)
Klem fra Thea

Hegeslilleboble sa...

Flotte bilder! Jeg har også fått meg skikkelig kamera med hele TO linser denne uka.... Må prøve og feile litt jeg også, for jeg er ikke særlig flink til å bruke bruksanvisninger....

Line Elisabeth sa...

Hei Mona:)
Morsomt med ordentlig kamera, bildene du legger ut her er jo kjempebra, klare og fine. Marte kjøpte seg nytt kamera for noen uker siden, og får jo låne det om jeg vil, men foreløpig vet jeg bare hvor av og på knappen er:)Får sette meg og lese bruksanvisningen en dag, er jo så masse på det.

Den saksen på bildet mitt kjøpte jeg for flere år siden i Strømstad.
Det var et sånt stort marked der, og en smed sto der og solgte ting han hadde laget selv etter gammel metode. Den er virkelig fin også, er den beste saksa jeg har, noe helt annet enn de du får kjøpt i butikken i dag.

Ha en fin dag Mona, nå snør det igjen..får trøste oss med at det snart er mars måned, og da hjelper det vel:)

Klem Line E.

Anna sa...

Men visst er det himla artig!
Vi kjøpte fot litt over et år siden men det er først nå som jeg begynnt o knipse mer på allvor!

Kos deg med apparaten din (hvordan hørtes det ut da?!), Klem Anna

Martilie sa...

Samme hos meg, fikk nytt kamera før jul, men har ikke lært å bruke det noe særlig enda.. Satser på at sommeren er tiden for å utforsker ;)
Men morro er det..

Go' helg!

Klem

mammaKine sa...

Så gøy. Speilrefleks er kjempestas! Selv for en som ikke har peilig. Som du skriver, øvelse gjør mester! God helg, klem fra Kine!