søndag 17. september 2006

FØDT FOR SENT?

Du står opp om morgenen, føler du har all verdens tid. Du kommer ned i stua der eldstemann sitter i sofaen og ser på Disney Channel. Finner fram klær, fra kleskurven ifra forrige uke, og ber henne kle på seg. Fort. Tenker jeg venter med dusjen, til etter jeg har fått lest dagens FB; et must!

Tiden går, men eldstemann drøyer med å kle på seg. "Nå må du forte deg, du skal gå om 15 minutter", sukker en oppgitt mor. Slenger meg ut på kjøkkenet og smører matpakke i en fei. Legger igjen en halvskive, somregel med saltpølse. Det er alt jeg klarer å få i ho på morgenen.

I mens hører jeg minstemann ligge i senga oppe, som roper:"Kan noen vekke meg"? Merker at stressnivået når nye høyder. Optimistisk roper jeg tilbake:"Prøv å sove litt til, så kommer jeg og vekker deg snart"! Til min store forbauselse svarer hun:"Okei". Åhh... Det høres ut som balsam for mine trøtte ører...

Plutselig ringer det på døren, midt i tannpussen. Der står klassevenninnen, klar for skoleveien. Jeg tilbyr henne å vente i gangen mens min håpefulle skal bli klar. Det føles som om det går i 110 noen ganger.
Endelig får jeg sendt dem avgårde, og kan puste lettet ut. Dem rekker skolen i dag også.

Hvorfor er det slik? Hvorfor sliter jeg med å henge med i hverdagen? Lurer noen ganger på om jeg er født for sent, og sliter med å ta igjen det tapte... Trur mange vet at jeg alltid må ventes på... Men igjen; det må vel være helt fantastisk for meg å vite at noen alltid vil vente på meg???

IKKE SÅ GÆ'LI AT DET IKKE ER GODT FOR NOE...

4 kommentarer:

Rune sa...

Et tips: Smør matpakke og frokost kvelden før. Frokosten holder seg fint på en tallerken, under plastfolie.

Det gjør vi, og har funket i mange år. Dersom de vil ha frokostblanding (som de regel vil), er også dette gjort klart kvelden før...eneste som må gjøres er å helle melken på når morgenen kommer.

Genialt? Jeg syns det.

Lise sa...

Morsom lesning, Mona! Følte meg nesten som en flue på veggen :)

Her i huset stekes det både ostesmørbrød og rundstykker på morgenkvisten. Bortskjemte barn? Mulig det ;)

Men selv rekker jeg sjelden frokosten. Bruker alt for lang tid på badet. Må jo sparkles og stæsjes og vet ikke hva før jeg kan vise meg for verden ;)

Mona sa...

Har tenkt tanken på å gjøre istand kvelden før, men kommer somregel på det når jeg er trøtt og ønsker at kvelden var slutt for lenge siden... Men det skal vel ikke mer til enn et "Kick" bak i det hellige... Her trengs det skjerpings...

Mona sa...

Jeg ender ofte opp usminket når jeg skal levere minsten i parken kl 10. Men heldigvis har jeg vært heldig med været og har tydd til solbriller, mørke sådan. Ellers er det bare å unngå å se folk rett i øya.
PS Jeg var værre før... DS