onsdag 11. oktober 2006

Sånn...Sånn. Da satt jeg her igjen...
Skal jeg skrive sånn eller sånn? Vanskelig...
Sånn, nå har jeg det. Jeg tenker jeg skriver sånn...

For et merkelig ord. Eller er det egentlig et ord? La meg smake litt på det... Sånn... Det smaker lissom ikke noe, men jeg bruker det flere ganger hver dag.

Er det et slæng-uttrykk, eller brukes det land og strand rundt? Jeg må vel inrømme at det er et ord jeg bruker ofte i jobben. Sitter i kassa i butikken og har akkurat slått inn siste vare. Kunden står og pakker ned og jeg utbryter: Sånn, det var det... Kunden kommer for å betale, og jeg sier igjen: Sånn, da blir det 157 kroner. Jeg mottar penger, takker og slår ut. Kvitteringen skrives ut og jeg sier: Sånn, her har du kvitteringen. Ofte sier kunden: Nei takk! Og jeg svarer dumt tilbake: Sånn, da kaster jeg den.

Huff og huff... For en kjedelig samtale. Og dette gjentar seg om og om igjen. Sånn blir det bare. Eller kanskje jeg skulle prøvd den finere varianten; slik? Ja, da gjør du bare slik og så gjør du slik... Nei, stopp en halv... Det heter SÅNN. Og SÅNN skal det være.

Noen ganger sitter jeg og grubler, og jeg grubler fælt når jeg grubler. Over de underligste ting. Lurer ille på hvorfor det er sånn. Jeg kan lure på hvorfor svart heter svart og hvorfor hvit heter hvit. Svaret finner jeg ikke, og da er jeg tilfreds med at det bare er sånn.

Noen ganger prøver jeg å finne ut av ting, og når det løser seg passer det å si: Sånn ja... Men ikke tro at jeg roper på Dronning Sonja altså...Sonja

Og angående Sonja, så har jeg hørt at han Harald liker en veldig spesiell Jazz.
Nemlig Sånn Jazz...

Sånn, da takker jeg for meg. Sånn...

3 kommentarer:

Lise sa...

Dette var jammen et langt og innholdsrikt resonnement om et av våre merkelige norske ord - et ord som man plutselig kan tenke: -hmm, heter det det da?

Noen ord blir så rare noen ganger - akkurat sånn som sånn. Sånn?? Hva er det for et ord? Hehe!

Der fikk du virkelig satt sving på tankevirksomheten mine en tidlig morgen, Mona! :)

Ha en sånn skikkelig fin dag, Mona! :)

janne sa...

Her går det mye i: "hvis du skjønner hva jeg mener", og "vet du". Forferdelig og henge seg opp i visse ord og utrykk... Betyr det at vi har dårlig reportoar (skrives det sånn(!)..)eller noe?

Mona sa...

Sånn... Nå fikk jeg endelig anledning til å kommentere. Jeg har mange andre uttykk som jeg irriterer meg over at jeg ikke klarer å legge fra meg.
Lissom, vettu, ikke sant, riktig og ikke minst SÅNN.
Men jeg bare er sånn...

Huff da... Dette høres ille ut. Trur jeg har bedre ordforråd når jeg skriver. Håper i allefall det...