lørdag 18. november 2006

Å hei hå, nå er det jul igjen...

Glitrende tre Så var det på tide å tenke på jula igjen. Med litt skrekkblandet fryd, faktisk. Har denne høsten kun hatt fotball på menyen, og da kommer jula litt brått på. Men selvom tiden renner fra meg, skal jeg nok komme i mål dette året også. Heldigvis skal jeg ikke ha folk hjemme i år, og derfor kan jeg unne meg å ta det litt piano. Har begynt så smått med julegavene, Go' juuul
men det gjenstår fortsatt 75 % sånn ca. Ikke har jeg den snøreste idé hva jeg skal kjøpe heller. Jeg kaller denne mangelen på idéer for "det evige problemet". Ikke er det noen forslag å få heller. Jeg spør, men alle svarer at de ikke vet. Jeg trur folk ikke tør å si hva, fordi de er redd for å sette en prislapp som standard. For å være ærlig, så tyr jeg til samme løsning som alle andre. Jeg vet ikke...

Jul i stua Julrengjøringen har jeg også begynt å tenke på. Jeg gleder meg til å pynte til jul. Det er årets julehøydepunkt. Spørs om jeg ikke begynner til neste helg. Liker å være ferdig til 1.desember.
I mangel på dekoreringsidéer, har jeg foreviget jula i stua fra i fjor. Så får vi se om jeg ender opp tilnærmet likt som i fjor. Jeg liker å ha en tradisjonell jul, og da nytter det ikke å gjøre store forandringer.

Jammen er det mye som skal gjøres når jeg tenker etter. Mmmmmmmm
Har planer om å lage 3-4 slag med julekaker også, men det kan være greit å drøye det til det lengste. Eller så blir det bare spist opp før jula har satt inn. Jeg er ikke så veldig avansert når det gjelder julebakst, men ristopper, sandnøtter, pepperkaker og pepperkakehus er et must. Resta kan jeg styre unna. Men jeg må innrømme at mamma er her og hjelper til. Det går så mye greiere da.

Vi sees til julAt jeg som voksen gleder meg til jul, er en ting. Men at jentene gleder seg, forstår jeg veldig godt. Ønskelista er ferdig skrevet. En liste som ble selvforsynt fra Toys 'R' Us. Den er en meter lang og halvveis fylt ut. Så det er ikke mangel på ønsker og lyster. Så spørs det da, om ønskene er nyttige eller bare høyt ønsket. Som mor må jeg si at jeg foretrekker nyttige gaver. Jeg grøsser på ryggen når jeg tenker på alle lekene som finnes på de overfylte rommene deres. Da synes jeg at nyttige gaver kommer mer til sin rett. Så da gjenstår det å se om de har vært snille nok til at nissen stikker en tur innom i år også. Det er å håpe på.

GOD JUL

5 kommentarer:

Therese sa...

Hei,hei.. Så koselig med juleforberedelser, Mona!! Alt begynner så altfor tidlig sier alle...MEN vips..nå er vi snart i slutten av november, og om man har hjemmelaget julekalender, f.ek., så er det jo absolutt på høytid å begynne med innkjøp av 24 småpakker.. Småpakker som har en tendens til å bli dyrere og dyrere jo færre pakker man har igjen å kjøpe!! Alt for å bli ferdig til slutt!! Jeg har ikke så store jule-pynte-planer i år, altså. Vi holder jo på med flytting, og dessuten drar vi jo på juleferie til Roma, der vi blir fra 18.des. til 5.januar..Aurora hjelper mormor med juletreet før vi drar, så det får holde. Det blir jo litt lys og et par nisser, men med måte!!
Håper dere får en virkelig deilig og fin førjulstid, Mona.. Håper vi sees om ikke så lenge!!
Klem Therese..

Mona sa...

Hei. Så koselig at du kommenterer hos meg. Nei, jeg kan skjønne at du ikke tar helt av nå, siden dere ikke skal være hjemme. Hadde heller ikke jeg gjort. Men det er en koselig tid vi går inn i, selvom det blir mye mas og kjas å... Jeg føler jula kommer for tidlig i år, selv om datoen er spikra for mange herrens år siden.

Håper det kommer en liten baby snart. Venter på sms hver dag nå. Lykke til. Du kommer til å få en flott fødselsopplevelse denne gagen. Det er jeg sikker på... Har vært der to ganger selv vettu...

Vi prekæs...

Lise M. Grandahl sa...

Koselig med en liten juleblogg, Mona! Og så utrolig koselig julebilde fra stua di i fjor! Du kan trygt pynte på samme vis i år :)

Og nissen kommer nok helt sikkert. De jentene dine er så søte at han kan jo rett og slett ikke la være!!! :)

therese sa...

Ja, vi prekæs alle ihopes.. Jeg melder dere så fort jeg får "nyheter" om baby'n som kommer..Nå begynner jeg å vente, selv om jeg egentlig ikke skal VENTE så mye.. Men uansett, vil bare si at pynting eller ikke, Jeg gleder meg så til jul!! Jula er bare årets høydepunkt, synes nå jeg!! Koselig.. Klem Therese

Mona sa...

Takk for det, Lise. Nissen kommer nok. Bare jeg får overtalt noen...

Og Therese, du venter på noe godt, og da venter du ikke forgjeves.