onsdag 1. november 2006

Hæljehandel...

Ukene går så utrolig fort. Vips... Og det er en ny uke. Og ny uke betyr ny hælj (utt: tykk l). Og jobben med å handle inn for hælja har plutselig blitt min. Eller ikke så veldig plutselig egentlig da... Men den har liksom bare falt på meg. Men jeg kunne ha satt pris på om den ble gjort av herren en gang i blant. Det er ikke favoritt-gjøremålet mitt, men det passer så innmari fint å handle før eller etter jobben. Siden jeg er der likevel, mener jeg (eller han rettere sagt).

Jeg skriver handleliste hver uke, så det skulle egentlig ikke by på store problemer om den ble gjort av noen andre enn meg.
Men jeg antar at jeg vet best...
Det å skrive handleliste er en stor kunst, spør du meg. Et evig spørsmål om hva vi skal spise dukker stadig opp. Det er så lett å ende opp med den samme handlekurven som forrige uke. Og er ikke det kjedelig, så vet ikke jeg. Å spørre ungene er bankers. Da får jeg det samme svaret som sist; hamburger og chips eller tacos. Men bankers kan også fort bli kjedelig. Jeg liker ikke å bli lei mat som smaker godt. Hva skal vi finne på da??? Noe som ikke smaker i det hele tatt???

Hverdagsmaten er grei. Der har jeg grei variasjon, føler jeg. Men det er hæljematen som er den store greia her. Kjekt å ha noe ekstra da som en ikke har ellers. Men jeg er ikke noe til biffsteker. Den blir sjelden mør og saftig. Og for å være helt ærlig så synes jeg biff er sånn midt på treet. Da er tilbehøret mer attraktivt. Fløtegratinerte poteter er helt konge. Hjemmelaget sådan. Da hadde det smakt bedre med en indrefilet av svin. DEN blir mør og saftig den... Men finner jeg ikke på noe, så smaker det greit med pølse i lompe også. Jeg er ikke kresen sånn.

Skulle nesten tro at vi bare spiser sånn usunn mat, men det er ikke tilfelle. Det er bare det at sunn mat tar så mye lenger tid å lage. Kutting av grønnsaker er kjedelig. Vet det finnes masse ferdig oppkuttet, men da må jeg plukke ut det jeg ikke liker. I hælja skal matlagingen gå fort, for å få masse kvalitetstid rundt matbordet og ikke på kjøkkenet.

Men sånn det ser ut nå, blir hæljehandelen fortsatt min ting. Skulle bare ønske noen ganger at den gjorde seg selv. Pakket seg ned i poser og pakket seg opp av posene igjen.
Jeg ønsker meg automatiske REMA-poser til jul. Men da spiller det ingen rolle at innholdet er det samme som forrige uke...

3 kommentarer:

Lise M. Grandahl sa...

Storinnkjøp er i grunn fryktelig kjedelig. Vel, kanskje ikke selve innkjøpsdelen, men utpakkingsdelen. David er faktisk ram på å gjøre helgehandelen, men ikke fullt så flink til å rydde bort det han har kjøpt. Det blir liksom min jobb ;)

Ellers så er det å skrive handleliste nesten et fremmedord. Vi tar det meste på "husk", og det fungerer ganske bra. Bortsett fra at da duklker det gjerne opp ekstra "unødvendige" ting i handlevogna også. ;)

janne sa...

Har handleliste jeg da, men som regel har jeg en halv vogn full før jeg i det hele tatt har begynt på lista. Blir aldri billig når jeg handler..

Mona sa...

Merkelig nok blir summen stort sett innenfor samme ramme... Kanskje ikke så rart når innholdet stort sett også er det samme...

Idèene går tomme vettu...