torsdag 30. november 2006

JULEKALENDER 2006

Så var vi igjen inne i desember måned. En måned til glede for de små. De gleder seg til åpning av årets julekalender. De kan nesten ikke vente. Når vi går til innkjøp av kalenderen, dukker mitt spørsmål opp: Hvilken kalender vil dere ha? Og som forventet svar får jeg: Den og den og den og den. Hei... Stopp en halv... Her må det en avtale til. Jeg synes det er unødvendig å ta helt av. Og det er begrenset hvor mange kalendere jeg gidder å ha stående fremme i nesten en hel måned. De har fått 2 sjokoladekalendere hver. Jeg kjøpte tidlig for å sikre, og den tanken tenkte visst noen andre også. Og vips så har dem 2 hver.

Jeg tenkte dem også ville ha enten pakkekalender eller
Jul i svingenbarne-tv kalenderen "Jul i svingen". Og etter litt diskusjon gikk dem for "Jul i svingen". Og en lettet mor kunne puste ut. Det er lissom litt mer pes å kjøpe småting til en pakkekalender. Gjorde det tidligere, men erfarte at tingene bare var moro den ene dagen. Og da blir det kostbart for ingenting. Så nå setter vi oss godt tilrette i sofaen og venter på Linus og vennene hans i svingen.

Jul i TøyengataMoro at det er noe helt nytt på programmet. Ikke for det; koselig med "Jul i Blåfjell" og "Skomakergata". Men har jo sett det tusen ganger før. Men det kan bli spennende å se hva som skjer med skomaker Ali i Tøyengata da. Dette blir nok en spesiell vri på vår kjære Andersen. Ikke helt min greie dette her, men får se på det noen ganger før jeg dømmer. "Jul i Vallhall" er også nytt for norske tv-skjermer. En dansk julekalender som kan minne om "Ringenes Herre" filmene. Så det skal ikke bli svarte skjermer her i jula, nei.

Så gjenstår det å se hva som slår best ann her i huset i år. Jeg tror jeg vet svaret allerede...

4 kommentarer:

Lise M. Grandahl sa...

Ja, tenk i dag er det 1. desember allerede! Skrekk og gru, tenker jeg faktisk! For jeg er sent ute i år også! Er det virkelig mulig! Jeg får gjorde et skikkelig røfs hva julegavehandling angår, i løpet av de neste par dagene, tror jeg. Så kanskje jeg også kan roe nerva litt :)

Julekalendertid er jo koselig da. Her blir det sjokoladekalendere, samt Jul i Svingen-kalender. Som hos deg altså :)

Får vel prøve å få med julekalnder'n på tv'n også. Det er en del av desember. Den danske du nevnte her, høres interessant ut. Den må jeg få med meg! :)

janne sa...

Joda Mona. Jeg har sånn pakkekalender du nevnte. Det ble mye dilldall ja... Men ho var VELDIG fornøyd i dag siden ho fikk lip gloss. Den jåledokka jeg har elsker jo sånne ting. Smurte seg vel 5 ganger før ho dro i barnehagen.

Men hørte et godt tips på radio`n i går. Det var og pakke inn en bokstav for hver dag. Så skal de prøve og sette sammen det til riktig ord. Når de klarer det så får de den gaven de har gjettet fram til. Veldig bra synes jeg. Da blir det bare 1 gave men til gjengjeld noe ordentlig kanskje. Men det blir jo for selvfølgelig litt eldre barn som kan lese og skrive da.

Mona sa...

Jeg må ta et skikkelig røsk jeg også. Som vanlig sent ute. Det er den berømte fingeren vettu... Den er gjenganger her hos meg.

Hælle måne... Jul i Tøyengata varte i 8 min. Så dette blir ikke store greiene. Nesten like greit å se annenhver dag. Da blir det iallefall nesten et kvarter å se, med reprise og dagens episode.

janne sa...

Så jul i Tøyengata i går. Ikke overvettes imponert.Tror ikke jeg flira en gang men mulig jeg ikke var opplagt for slik humor...