søndag 17. desember 2006

Her er vår versjon

Endelig fikk ho mor ut fingeren. Ho mor er meg... Vi fikk bygd årets pepperkakehus. Etter at jentene har overnattet hos farfar og Bjørg, med påfølgende juleverksted og pepperkakebaking, var det min tur til å sette i gang. Jeg fikk lagd risboller mens jeg hadde en time hjemme alene i dag. Jon spilte innebandykamp og jentene var som sagt på overnattingsbesøk.

Pepperkakehuset var enklere å montere enn jeg husket. Var litt nervøs med tanke på sukkeret, men det gikk bra. Jeg meliserte huset, mens jentene pyntet. Jeg hadde "glemt" å kjøpe non-stop. "Glemt" fordi jentene ikke liker det noe særlig, men frukttabletter sklir ned. Hadde også litt sølvkuler igjen, og det ble lissom snøkrystaller. Og seigkællær da. Det må det være.

Dem fikk pynte hver sin side, men de ble ganske like. De hermet etter hverandre, så da ble det sånn. Her ser dere resultatet av vår utgave anno 2006.

Anno 2006

5 kommentarer:

Lise M. Grandahl sa...

Dette var småprofft, Mona! Likte godt snøen som henger fra taket, samt snøkrystallene. Ikke umulig at det blir kopiert her hos oss neste år! ;)

Pent pyntet også! Aner jeg at ho mor har begrenset jentene litt? ;)

Kristin sa...

Wow, for et flott pepperkakehus!! Klar for "bygging" i morra her, men det blir vanskelig å matche dette altså.

Lise M. Grandahl sa...

Apropos nonstop, Mona. Jeg heller er ikke noe fan av nonstop, men den versjonen med lys sjokolade er veldig god, faktisk. Ellers så er smarties mitt førstevalg :)

Mona sa...

Har ikke begrenset dem, men godteriet begrenset seg selv. Men jeg tror jentene vet at jeg liker det enkelt, og da gjør de det enkelt.

Hemmeligheten med snøen som henger er å bruke eggehvitte til melisen, det blir seigere. Men vær raus med melis. Jo tykkere, jo bedre. Det holder med hvitte av 1 egg.

Mona sa...

Dette er en test bare....
Fikk ikke logget inn på bloggen min get...