lørdag 30. desember 2006

Nyttårsaften

Flott skue da...Så var årets siste dag kommet. Litt skummelt å tenke på, egentlig. Siste dagen i året. Akkurat som om vi står på kanten av stupet og ikke vet hva som venter der nede. Skrekk og gru, antageligvis. Men det er ikke noe jeg hiver etter. Og ikke nok med det. Vi brenner bort millionvis med kroner på fyrverkeri for å feire det nye året. Så sier vi Godt Nytt År til alle vi ser innenfor 100 meters sonen. Selv til naboen nede i gata som vi ellers ikke hilser på, ønsker vi Godt Nytt År. Synes det grenser til det patetiske, hvis jeg skal være ille negativ nå. Og det er jeg også vil jeg tro...
Men kanskje det er denne ønskningen som bryter barrieren til et godt naboskap. Så kanskje jeg ikke bør se så mørkt på det likevel...

Men det er skremmende å se utviklingen av feiringen. Klart ungene synes det er stas med raketter og frusere, men de har ikke sett medaljens bakside. Heldigvis... Antallet skader øker for hvert år. Men livet må da være mer verdt enn noen lusne raketter på nyttårsaften.

BestevennerMange er også redde for å være hjemme denne dagen. Og da er det godt å ha hverandre, samme om det er hund og katt. De deler sikkert en felles skjebne. Stakkars æ... Men gode venner ser de ut til å være da, og gode venner er godt å ha i tykt og tynt.

Hvilke lyspunkter som venter i det nye året vet vi ikke ennå. Men lyspunktene kan også fort bli snudd på. Ikke sikkert alle vil oppleve 2007 som et godt år, men det kan vi lissom ikke tenke på. Slik som jeg ser det nå, vil iallefall jeg oppleve noen lyspunkter i året som kommer. Jeg skal bli tante igjen, for første gang siden 1991. Det blir vel det største som jeg vet om nå. Men jeg har også et annet "prosjekt" på gang. Som jeg har blogget om tidligere, vel og merke. Jeg har også som mål å minke BMI'en min. Det er vel det man kaller nyttårsforsett, skulle jeg tro. Og målet skal være nådd innen mai, uten å sette press på meg selv. Og det klarer jeg. Har klart det før, og er meget optimistisk denne gangen også. Og det skal man være.

GODT NYTT ÅR, ALLE SAMMEN!!!!

7 kommentarer:

Lise M. Grandahl sa...

Tankefull Mona på årets siste dag, ser jeg :)

Nyttårsforsettet mitt har vært det samme i mange år, og jeg når som regel halvveis, mister gnisten og eser tilbake til der jeg var i utgangspunktet..... Hva jeg snakker om, skal vel ikke høy IQ til for å skjønne.... ;)

Godt nytt år, Mona!

Mona sa...

Men jeg har et problem. Jeg har en tendens til å virke ille negativ når jeg er tankefull. Syns det er vanskelig å vinkle den i positiv retning... Kanskje jeg er en negativ person????

Lise M. Grandahl sa...

Vil ikke kalle deg en negativ person, Mona. For det synes jeg ikke du er. Men kanskje du bekymrer deg for mye over ting og tang? ;)

janne sa...

Hiver meg på i den tankegangen der jeg også. Er fryktelig negativ noen ganger. Tenker lissom det værste hver gang.(Til Cato`s store fortvilelse). Merkelig, for det ender jo aldri så negativt som jeg tenker det skal bli.

Og ang bmi`n. Jaggu, der har jeg også begynt gitt. I dag. Har en veldig effektiv kur som pappa har gått på. Kaller den bare banankuren jeg da... Veldig effektiv faktisk, men man må være fryktelig bestemt og sta.... 4 uker med bestemt kosthold og gjennomfører du alle ukene har du gått ned 10 kilo. Oppsettet er visst fra et svensk sykehus.

Lise M. Grandahl sa...

Den såkalte sykehusdietten kanskje? Minus 10 kg på deg, Janne, må vel være å overdrive kraftig???

Mona sa...

Jeg fikk visst den oppskriften av deg en gang, men fikk ikke gjennomført den. Jeg likte ikke halvparten som sto på menyen der, og da kastet jeg inn håndkledet.

janne sa...

Tror ikke jeg skal ned 10 kilo men skal prøve i allefall 5. Spørs om jeg klarer. Levd på bananer i 2 dager snart, men i morgen er det masse mat og frukt. Fordelen er at man gleder seg sinnsykt til den maten som kommer på 3 dag. Så i morgen er det fiskeboller. Namnam...hehehe...