søndag 7. januar 2007

Ferietanker

Nyåret betyr at ferieønskelisten kommer snart. Den henges opp på spiserommet på jobben. Og da er det om å gjøre å peile ut de beste ukene først. Vel, egentlig får vi stort sett de ukene vi ønsker. Har vel skjedd et unntak eller to, men det lar seg som regel gjøre å oppfylle alles ønsker. Og den skal være ferdig fylt ut innen påske. Ja, nå er det noen måneder til påske, men hvem tenker på sommerferien første uka i januar? Den er jeg milevis unna, og kommer til å være det de nærmeste månedene også. Men det er rart med det. Når ungene spør når og hvor vi skal på ferie, er det fristende å si at vi skal til utlandet. Og da krever det bestilling av hotell, hytte, fly eller ferge. Det kan være greit å bestille i god tid også, men det er så vanskelig å tenke så langt fram i tid.

Om det blir syden eller noe nærmere er uvisst. Vi har aldri hatt med ungene til syden, og kan heller ikke tenke meg det i de beste ukene her hjemme. Vi har jo sydenvarme
her når sommeren er på sitt beste, og da kan pengene brukes mer fornuftig synes jeg. Ferie i Danmark er den idéelle familieferien for meg. Der har du korte avstander til de fleste attraksjoner. Ungene nøyer seg ikke med bare strand- og bassengliv. Det må skje noe mer, og der har du Danmark på sitt beste. Har feriert i DK de siste 4 sommerferiene og har tilgode å være skuffet etter endt ferie. Og det taler til DK's fordel. Men det er klart, en sydenferie er ikke å forakte. Men da heller ut på høsten, for å forlenge sommeren litt. Men jeg kan også forstå nordmenn som booker tidlig for å sikre seg sommervarme. Vi er jo ikke garantert godvær.

Jeg for min del, savner en skikkelig god, gammeldags ferie i Norge. Jeg har praktisk talt vært alle steder nord for Sinsen og sør for Trondheim. Bare det å se snøkledde fjelltopper tar pusten fra meg. Jeg simpelthen elsker å kjøre fjelloverganger. Det vekker en spesiell følelse i meg. Jeg er egentlig ikke noe utpreget "ut-i-naturen" person, men jeg savner en tur i fjellet. Har besteget de tre mest populære "attraksjonene". Galdhøpiggen, Besseggen og Prekestolen. Det ga meg fantastiske naturopplevelser. Noe jeg håper ungene en gang også får oppleve. Men å gå i fjellet med småbarn må regelrett være et mareritt, men når de blir større så. Da skal de få oppleve Norge på sitt beste.

Imens kan vi nyte andre "attraksjoner". Og det er nok å velge i. Men etter å ha trålet det norske fornøyelsespark-tilbudet, må vi utenlands for å finne nye. Har ikke vært noe særlig i Sverige, men jeg anser liksom ikke dette får å være det helt store. Trives, som nordmenn flest, i Danmark. Og det er riktig som de sier:

DET ER DEILIG Å VÆRE NORSK I DANMARK!!!

14 kommentarer:

janne sa...

Her også er sommerferien i full planlegging. Hentet faktisk kataloger for fereihus i Danmark her om dagen. Jeg synes også det er den ultimate ferien med barn.

Har enda ikke fått vært der med våre barn, så i år håper jeg og få trumfet igjennom så vi får en uke eller to der.

Om du har noen gode ferietips om fine plasser er det bare og skrive om det. Har vært mye i løkken og rundt i de traktene der så noe nytt hadde vært fint.

Mona sa...

Vi var i Vejle for 3 år siden, og det var en alletiders by. Kort vei til Legoland, men det er et stykke ned i DK. Ellers har vi vært i Sæby de siste 2 årene. Det ligger 20 min sør for Fr.Havn. Det er også sentralt i forhold til attraksjoner. Kan nevne Fårup, Dyreparken i Aalborg, Skagen med Grenen og ikke minst BILKA. DK største kjøpesenter. Et must...

Anonym sa...

Hurra for Bilka:)))) Men jeg heier på danmark som ferieland og helt enig med deg at syden er bedre på høsten. Synes bare vi må nyte de få ukene med sommer vi har her i landet.
Ang. Sverige, husker ikke i farta om hvilken alder dine barn er i, men jeg ville kosta på meg en tur til Vimmerby og Astrid Lindgrens Vârld om jeg var deg. Men det holder med en langhelg også, men absolutt og anbefale.

Og forresten, åssen er bademuligheten i Velje?

Mona sa...

Kanskje Vimmerby ja. Det hadde vært koselig for jentene på 4 og 8 år.
Det er sikkert bademuligheter i Vejle, men vi var ikke heldig med været. Og da nøt vi heller bassengbading i en hall.

Lise M. Grandahl sa...

Vi pleier egentlig å ha booket ferien vi, på dette tidspunktet. Men i år har vi faktisk ikke kommet dit hen ennå. En uke i Dk blir det på oss i hvert fall, for vi har lovet guttene en tur til Legoland.

janne sa...

Cato er vekt. Bare for og svare på den lenger ned på siden.

Haha... fritenker... Holder nok med den tenkingen som er.

Kristin sa...

Heisan. Bon - Bonland er fint for små barn,- ca 7 mil fra København v Næstved. En koselig liten by. Hva m Trollveggen da Mona? Kjører forbi der på vei til Molde..

Mona sa...

Kristin: Har hørt mye fint om Bon-Bonland, men det blir et annet år. Hadde ikke tenkt oss den retningen i år. Men takk for tipset. Trenger det noen ganger. Og vi trives i Køben også vi...

Lise: Vi lå på et kjempested i Vejle da vi var i Legoland. Kort vei til sentrum, som hadde en laaaang gågate med masse butikker. Du kan kalle der vi lå et feriemotell. Deilig frokost, store rom og svømmehall vegg i vegg. Tror det het Vejle Center.

Janne: Tenking er nødvendig innimellom. Greit å få klarert.

Mona sa...

Til Kristin: Trollstigen blir vel mest brukt som nedfartsvei og ikke til å bestiges. Den så VEEELDIG bratt ut da jeg så den sist for mange herrens år siden.

janne sa...

Vi var på vei opp Trollstigen for mange år siden men måtte snu. Pappa har litt høydeskrekk og turte ikke kjøre lenger.

Beseggen har jeg hatt veldig lyst og gå, men har oppdaget i de senere år at også jeg lider litt av høydeskrekk. Spørs om jeg får opplevd det da. Ellers har jeg fryktelig lyst og sykle Rallarvegen.

janne sa...

Har funnet ut sånn ca hvor vi har lyst og feriere i Danmark tror jeg. Mulig det blir i Ebeltoft eller rundt der. Har lyst på en tur til Legoland og til Århus. Har lest om den gamle byen der og synes det så utrolig fint ut der.

Noen som har vært der?

Mona sa...

Rettelse: Kristin nevnte Trollveggen, men jeg skrev Trollstigen. Jeg mente selvsagt Trollveggen også. Det var denne jeg beskrev. Men har også kjørt Trollstigen mange ganger, både opp og ned. En flott opplevelse det også. Den må kjøres.

Til Janne: Jeg har også lyst å prøve Rallarvegen. Det ser både skummelt og idyllisk ut. Men må være heldig med været da.
Mamma og pappa var i Ebeltoft i sommer og der var det virkelig flotte strender og veldig langgrunt. Har ikke vært i Århus, bare passert forbi på Europaveien på vei til Vejle. Men dem har IKEA der, så da må det være bra der...

janne sa...

He he...du IKEA-gale menneske.

Har vært i Ebeltoft en gang for mange år siden men husker ikke så mye. Men alle skryter av plassen så det frister.

Anonym sa...

Har vært i Århus...nesten som Gamlebyen +... mange hus som du kan gå inn å titte. Koslige brosteinsgater og kafèer, restauranter og puber. Kostet noen kroner å komme inn mener jeg...var der i 99. Ungene var litt utollmodige..litt lite action for de...men absolutt å anbefale.. vi bodde like utenfor Horsens med flotte strender. Hilsen V...