søndag 11. februar 2007

Miniferie

TrysilI flere år på rad har vi vært en tur eller to i Trysil i vinterhalvåret. Det kan man trygt kalle en tradisjon. Og vi er ikke noe snauere i år. Hytta er reservert helga i uke 10. Det blir ikke akkurat ferie, men en liten miniferie, om jeg kan kalle det det. Torsdag til søndag. Greit med en liten oppladning av slitte batterier.

Hytta er ikke veldig stor, men har sengeplass til 10-11 personer. Men det idèelle er 8 personer kan man si. Den har alt en standard hytte bør ha. Innlagt vann og strøm gjør oppholdet meget behagelig. Akkurat som hjemme. Bortsett fra badstua, som ikke akkurat blir godt besøkt. Dessverre. Liker badstue, men har ikke ro i kroppen til å sitte der. Varmt er det der også, men der er vel meningen.

Ski-idyllSkal bli godt å komme dit. Sara har mast siden i fjor, om at vi skal tilbake dit. Trur ho har spurt ukentlig om når vi skal dra. Stakkar. Gleder oss til å spenne skiene også. Har ikke beveget kroppen med ski hele denne sesongen, så det skal bli godt. Håper på strålende solskinn og nypreparerte løyper. Jeg er faktisk et ski-menneske når alt kommer til alt. Liker å få fart under sålene, og det kan man virkelig få med bortoverski også. Er bare så langt opp igjen, men det tar vi som trim. Ikke tro nå at vi legger i vei innover viddene. Neida, vi har løyper rundt i omegnen. Ser vel nesten hytta fra løypa hvorhen vi befinner oss. Nesten da. Så turen blir ikke så idyllisk som på bildet, men dog.

Det berømte taketHåper snøen rager såpass at vi kan hoppe fra taket. Seline har ventet på dette i et helt år. Syntes ho var for liten i fjor, så i år skal ho få lov da. Det blir, for min del, som å være barn igjen. Det er jo moro også da, så sant det ikke er skare øverst på snøen. Da kan det bli noen blåmerker og skrubbsår. Men vi får se. Godt skal det bli, uansett hopp eller ikke.
En annen ting som vi pleier, er å grille pølser på engangsgrill. Årets første utegrill. Og som pølsene smaker... Kunne ikke smakt bedre. Tro meg.
Ja, som dere skjønner så gleder vi oss virkelig. Og 4 timers kjøring er ingenting mot det vi får igjen. Jeg kunne kjørt dobbelt så lenge for den samme opplevelsen. Men så er jeg kjøre-bil-elsker også da.
Tvi tvi for godt vær... Og snø...

9 kommentarer:

janne sa...

Åhhhhh....som jeg misunner dere. Har muligheten og dra på fjellet denne uken sammen med Vidar og Tone. Men siden vi går og venter på time i Oslo så tør vi ikke dra. Vet lissom ingenting om hvor fort vi må inn.

Hytta Vidar har på jobben er på Filefjell. Vært der noen gang?

Lise M. Grandahl sa...

Selv for et anti-vinter-menneske som meg, hørtes dette unektelig koselig ut! Og og vælle rundt i løyper kort vei fra hytta, hadde passet meg midt i blinken ;)

Ha en superfin tur, og godvær får dere, vet du! Sol og klar himmel! :)

Mona sa...

Håper dere få svar fra sykehuset snart, Janne. Klart det hadde vært godt med en tur nå.
Aldri vært på Filefjell, men har hørt om det.

Nå hadde du et morsomt uttrykk, Lise. Vælle... Aldri hørt før. Egenkomponert eller?

Lise M. Grandahl sa...

Vælle? Hehe, husket ikke at jeg brukte uttrykket engang. Og om det er egenkomponert eller ikke, tør jeg ikke si... Det er bare et sånt ord som hører til i mitt vokabular ;)

Mona sa...

Bra at du bruker sånne ord. Du prøver i allefall å ikke legge sjul på hvor du kommer fra. Og det gjør meg stolt som en hane.

Mona sa...

Men jeg trodde du var født med ski på bena jeg, Lise???

Lise M. Grandahl sa...

Jeg - med ski på bena? Hmm, du må blande meg med en annen Lise... ;)

Mona sa...

Det var ment som ironi... Hehe... Du er vel Bambi du også...

Lise M. Grandahl sa...

Hehe, er ikke altfor dreven på ski nei...