søndag 20. mai 2007

Vannkopper

Snakker ikke om kopper til å ha vann i, men barnesykdommen vannkopper. Er 99% sikker på at Seline har fått det. En klassekamerat hadde det for 2 uker siden, og ho har da sannsynligvis blitt smittet derfra.

Det startet tidlig på ettermiddagen i dag. Hadde et par prikker bak øret og en på halsen. Vi tenkte ikke mer på det, for prikker har ho fra tid til annen. Stikk, sår eller klømerker. Men i bursdagen til farfar oppdaget vi fler. På skuldra, ryggen og magen, samt flere rundt øra på begge sider. Ho var i fin form, men hadde ikke noe særlig til matlyst. Ikke da vi kom hjem heller. Men da hadde det blitt enda fler. Ikke noe snakk om mengder, men en 15-20 stk. Små "pløser" lissom. Tittet innom lommelegen.no på nettet, og beskrivelsen passet fint.

Nå startet informasjonsrunden. Måtte ringe til venninner ho hadde vært hos de siste dagene, samt familien. Håper ikke vårt nye familiemedlem blir smittet. Stakkar, bare 6 uker gammel. Men bedre nå enn i voksen alder.

Ønsker ingen syke, men denne sykdommen er greit å få unnagjort. Så derfor håper jeg også Sara blir rammet. Håper legen kan gi meg bekreftelse på at det er vannkopper. Så slipper jeg å lure.

Noen som har erfaring med vannkopper? Kom det det...

16 kommentarer:

Therese sa...

Det er jo tid for vannkopper nå, for å si det på den måten!! Har hørt om flere som har det.. Det høres jo ut som det er det Seline har!! Dere får vel noe mot kløe hos doktoren, og ellers er det vel bare å ta tiden til hjelp!!

Aurora hadde vannkopper da hun var to.. Ikke noe syk i forbindelse med det, men veldig viktig IKKE å klø på dem..og spesielt når det blir skorper på såra..det blir veldig fort stygge arr hvis de plukkes på!!!
Håper det går fort over og at hun ikke blir syk m feber i tillegg!!Nok dritt med blemmer som klør !! God bedring til Seline-mor:)

Mona sa...

Ho har hverken feber eller er slapp. Men kun det med liten matlyst, men det er heller ikke uvanlig.

Det skal bli en utfordring å ikke klø og plukke. Ho Seline er ei skikkelig plukke-mor. Lik sin far der... Kan ikke la vær...

Men alle råd og tips mottas med takk. TAKK!!

Therese sa...

Kan bare si LYKKE TIL..vet hvordan det er med sånn plukking..Aurora plukker og hun har det fra en av foreldrene sine..eh...føler meg skyldig der, gett..

Kommer jeg på no'lurt no' i forhold til det, så skal jeg gi beskjed..

Lise sa...

Hvitvask liniment er det visst noe som heter, som fås kjøpt på apoteket - skal smøres på vannkoppene for å lindre kløen...

Guttene mine har begge vært så svakt rammet av vannkopper at jeg er i tvil om de egentlig har hatt det.... ;)

Mona sa...

Sånn var det med meg også da jeg hadde det. Max 12 prikker...

Leste på nett at en ikke trenger å kontakte lege hvis allmenntilstanden var fin, men er det ikke kjekt å få det bekreftet da, selvom jeg er rimelig sikker på at det er det? Hater leger og legekontorer. Føler jeg ringer så fort det er noe... Var der like etter påske og. Nesten så jeg føler: "Å, er det deg igjen...." Dere vet...

Therese sa...

BLÅS I Å FØL DET!! Du ringer, så gir de deg beskjed om hvordan du skal forholde deg!! De er der for deg!! Så er det jo kjekt at legen får skrevet det opp i mappa hennes!! Ring imorgen den dag, Mona!! Det hadde jeg ikke tenkt 2 ganger på!!!!!!!

Mona sa...

Ja, first thing...
Du sier du har hørt om flere som har/har hatt vannkopper nå. Jeg hadde det også på denne tiden. Like før sommerferien. Det er kanskje vanlig på denne tiden...

Therese sa...

Ja..Aurora hadde det også på denne tiden.. Tror det er vanlig på vårparten, asså!! Kan ha noe med varmere vær?? Behagelig for disse bakteriene..

Therese sa...

Rettelse..behagelig for dette VIRUSET..

Anonym sa...

Det er ille for din lille snuppe at ho har vannkopper, er værste jeg vet når unga blir syke. Fordelene er at det blir værre jo eldre de blir, så hadde jeg kjent deg på ånkli, skulle spurt om vi kunne få komme på smittebesøk...

Lykke til, håper det går greit for Celine!!

trude sa...

Markus hadde vannkopper på nyåret. Masse prikker på rygg og mage og ansiktet. Hadde noen vannkopper i rompa også, de var værst tror jeg. Smørte på med hvitvask og det funka helt supert. Han var kjempeflink, klødde seg ikke i det hele tatt. Markus var i fin form, bra allmenntilstand og ingen feber. Bra Seline fikk det nå, så slipper dere det senere? Deilig med noen dager hjemme å vel Mona? Hadde Markus hjemme i en uke, det er jo kjempesmittsomt... Håper det går greit, med ikke så altfor mye pelling! Lykke til!

Kristin sa...

Hei Mona. Maja hadde vannkopper i januar, masse prikker på rygg, mage og ben. Hun var i fin form, merket ingenting. Virka ikke som hun klødde noe særlig heller, men smurte med hvitvask før hun la seg om kvelden. Gikk fort over, et par - tre dager så var hun helt kvitt nesten alle prikkene.God bedring til Seline!

janne sa...

Spørs om du ikke får huset fullt av besøk nå.... He he... trenger å få vannkopper vi også.

Neida, spøk til alvor. Trist med syke unger, men som du sier, bedre å få det nå når de er små.

Mona sa...

Kom gjerne på besøk, men vi har dessverre bare kaffekopper igjen... Hehe...

Ho er som normalt, bare i en litt mer prikkete utgave nå. Klør lite, men har kjøpt hvitvask i rottefelle... Mente tilfelle.

Svære blemmer å vettu. Telte til 120 på dagen i dag, men det er flere nå. Har en i ganen til og med. Flest på magen og ryggen, og noen nedover bena. Men armene er nesten frie. Ansiktet er heller ikke så ille. Men i hodebunnen også. Det var ikke lett å få gredd ho til marran i dag.

Sara er litt komisk da. Ho ber sjukeungen holde seg langt unna, og ikke ta på ho, ikke hoste på ho og ikke se på ho. Ho er livredd for å bli smitta. Men prøver å si at ho kommer til å få det, men ho vil ikke høre. Snodig unge...

Therese sa...

Ja, skikkelig snål, asså:) Men de kommer vel etterhvert på henne, også..Det blir litt ferie på deg, da, Mona..Men du deler kanskje litt med Jon??;)

Mona sa...

Det er letter for han å ta fri enn meg. Men siden jeg jobber fra kl 15 to dager, så har jeg barnevakt i 15 min, til Jon kommer hjem. Og da trenger jeg ikke bli hjemme. Men torsdag og fredag er det mulig vi tar en dag hver.