onsdag 20. juni 2007

God St. Hansfeiring

St.HansværetDa har vi kommet til St. Hans, og sola er i ferd med å snu igjen. Sommeren har akkurat startet og så skal kveldene bli mørkere? Dette er det værste jeg har hørt. Når kveldene endelig er så varme at vi kan sitte ute til langt over midnatt, så skal vi lissom ikke få nyte lange lyse kvelder? Ja ja, det tar noen uker før vi merker det, men likevel... Desverre har jeg ikke evner til å gjøre noe med det.

Denne St. Hanshelgen er det meldt om regn og tordenbyger. Dette er vel den helga i året hvor det spises mest grillpølser og potetsalat. Det tar seg lissom ikke ut å sitte i regnet å grille. Men sånn blir det i år. Jeg som har fri denne helga å greier. Hadde gleda meg til å sole litt, grille litt og spise årets norske jordbær som endelig har kommet. Spørs om vi ikke må ty til pizza eller lasagne, men jordbærene skal ikke været ta fra meg i alle fall.

Ha en fin feiring, om du er i Albena, Tyrkia, på Kråkerøy eller på vesle Lisleby. St. Hans blir det uansett. Det sier kalenderen...

8 kommentarer:

Lise sa...

God St.Hans til deg også, Mona! Og nyt jordbæra :)

Sa det akkurat i går - da jeg gikk tur sammen med Anett kl kvart over elleve på kvelden - at det var så deilig med de lange, lyse og varme kveldene.... Ille synd at det er i ferd med å snu. Men sånn er'e jo bare...

Trude sa...

God st.hans til alle sammen.. Håpet på flott båtvær vi, men det ser ut som vi må feire i land iår.. Vi får nå se, de har tatt feil av været før... Kos deg med jordbærene Mona, det skal jeg å!!!

janne sa...

Jo, god st.hans! Virker ikke lovende ang været så stakkar alle de som skal på div konserter denne helgen.

Jordbær er et must og i år skal jeg lage tonnevis med hjemmelaget syltetøy! Lagde for lite i fjor merket jeg....

Lise sa...

Jeg hadde aldri sett for meg deg som sånn husmor med stor H, Janne!! Kakebaking til den store medalje, også lager du HJEMMELAGET SYLTETØY OGSÅ?????!?!?!?! Imponerende! Du er nå mer til husmor enn meg, ja! :)

janne sa...

Tja... passer på å skryte av det lille jeg gjør da...hehe.. Men syltetøy går faktisk veldig fort og lage og det er verdt jobben når det er så sinnsykt godt.

Mona sa...

Kan du avsløre oppskriften, Janne??? Jeg har også lyst. Fryser du ned? Med/uten frysepulver?

Kos dere alle sammen, på hver deres måte. Jeg er ikke engstelig for været, bare søndagskampen... Huff...

Therese sa...

Happy st.Hans..I Italia heter det San Giovanni og der går det IKKE i grillpølser, nei..denne dagen er det SNEGLER som står på menyen..ÆÆÆSSJJJJJ..husker et år mora til luca skulle koke/steke snegler..jeg mått holde et lokk over bollen med de LEVENDE beista en evighet for at de ekle slimete krypa ikke skulle stikke av..fysjom-føy, asså..

Lise sa...

Usj! Takke meg til grillpølser da alså!!!! Hehe. ;)

Koselig å se deg tilbake i kulissene igjen, Therese :) :)