søndag 17. juni 2007

Stokketale

Noen ganger tenker vi rett, men sier det feil. Vi stokker rett og slett om på bokstavene.

Akkurat som da vi sto i pølsekø en forleden dag, og jentene skulle ha hver sin pølse. Uten å tenke meg om, spurte jeg jentene om de skulle ha will eller griner. Det hørtes komisk ut, men de forsto hva jeg mente, etter litt løs latter.

En annen gang skulle jeg kjøpe en guttebursdagsgave. Litt stressa som vanlig, gikk jeg bort til disken og spurte om de hadde pul og bie. Dama bak disken tittet litt rart på meg og spurte om jeg kunne gjenta det. Da gikk det opp for meg at jeg hadde tråkka i baret. Litt flau, men fattet fikk jeg omsider det jeg skulle ha. Nemlig pil og bue.

Biler fra utlandet har gjerne bokstavmerker for å markere hvor de kommer fra. Som norske biler har en N på et klistemerke. Jeg så en bil som hadde merket BG. Det første som slo meg, var at bilen kom fra Breat Gritain. Men hvor i alle dager er det? Det heter jo selvfølgelig Great Britain. Bilen kom forresten fra Bulgaria...

17 kommentarer:

anki sa...

Haha, flirer godt her nå:)

Kristin sa...

Min ex stokket ikke bare om på bokstavene,- han ga ting nye navn. Husker jeg spurte etter en paraply en gang og han sa " den henger på den ensomme rytteren ute i gangen" Og da mente han stumtjeneren......

Lise sa...

Sinnsyk morsomt!!! Hahaha! :) :) :)

trude sa...

Ha, ha Mona... Bare du som får til det vettu.. Når jeg var mindre sa jeg gardinrulle og gnidelås, men sier riktig nå!! Men det kan gå litt fort i svingene idag å, og da kommer det mye rart..

Therese sa...

Artige situasjoner av slike "talefeil", asså...

Hvor var det du stod i kølsepø, Mona??? Og fikk du griner'n du hadde lyst på??;)

Mona sa...

Men pul og bie var det flaueste....

Måtte publisere innlegget uten bilde. Fant ikke noe bilde av pul og bie, eller will og griner. Den var vrien gett...

Trude sa...

Ble litt påvirka av denne bloggen jeg Mona. Kom på jobb igår kveld og vi snakka om hva som skulle skje nå i helgen i fr.stad.. Da sier jeg: Er det ikke til fredan han John Elton skal spille på stadion da... Ha-ha... Lett påvirkelig jeg!!!!?

Mona sa...

Moro når en blander sånn. Jeg har en fin en til på lager:
Jeg spurte en kunde en gang om han ville ha en borepæse... Da rødmet seg så ille at jeg måtte ta meg en tur på kjøla. Hehehe...

David sa...

At det går an......... :)

trude sa...

Flaut!!!!!!!!!!????

Kristin sa...

Kom på noe artig som skjedde da jeg jobba på CIRO i Storbyen. Hadde opplæring av ei ny jente i kassa da det kom to eldre damer og skulle betale. Den ene dama gikk for å pakke varene i poser, så sa hun til hun som betalte : "sleng hit en påse æ Åse" DA var det vanskelig å holde maska.. Vi knakk sammen da damene var ute av døra kan du si!

Mona sa...

Stemmer det!!!! Du jobba der en gang du... Hadde jeg nesten glemt.

Therese sa...

Pul og bie, Mona...DET er å drite seg ut, rett og slett:)hahahaha...

Mona sa...

Og i sta spurte jeg jentene om de ville ha krillgrydder på lasagnen... Hrmf... Dette bare fortsetter...

RC sa...

Dette var artig. På min gamle jobb hadde jeg og en kollega nærmest en sport i å snakke slikt språk. Fantastisk morsomt!!! Så neste gang du skal ha middag, hva med å lage graskefiteng? Veldig godt. Og huddelpund er jo et artig dyr. Men det går dårlig å skrive med en pulekenn.

RC sa...

Jeg informerte forresten min kollega via sms om din stokkeltale. Hun ble overbegeistret og lo så hun gråt, og sa: Jeg kjenner at denne dama må vi be på fest! :)

Mona sa...

En annen ting som er svært irriterende, men høyst upassende å gjøre noe med, er når jeg rær i kløva... Huff da... Hehe... Eller pur på kløppen...

Jeg er fortsatt åpen for nye uttrykk...