lørdag 4. august 2007

Årets ferietur

Årets ferie startet med en halvannen times forsinkelse. Vi skulle ta Masterferries fra Kristiansand til Hanstholm. Men p.g.a. mye vind, ble den altså forsinket. Men det var egentlig bare å vente, og det gikk greit.

Vel ombord meldte sulten seg. Kjøpte pølser. Dårlig sjakktrekk. Ute på åpent hav, blåste det nesten to meter høye bølger. Etter å ha sittet vuggende fram og tilbake forlengs, ble magen litt uggen. Jeg klarte meg bra, men det var værre med minstejenta. Stakkar, ho klarte ikke å holde seg. Men det var noe rart med pølsene. Hørte det av flere.

Endelig i havn i Hanstholm, bar det videre til Herning. Et sted vi ikke hadde vært før. Booket inn på Scandic Regina Herning. Et hotell jeg vil gi terningkast 5.

Etter å ha sjekka værmeldinga, fant vi ut at besøket til Legoland burde tas så fort som mulig. Og da vi våkna til strålende sol, var det ingen bønn. Har vært i Legoland før, men det var mer vellykket denne gangen. Fint vær, passe lange køer og vår egen herre. Jentene koste seg veldig, og jeg må vel ærlig innrømme at det gjorde jeg også. Hele den første dagen ble tilbragt der. Og gåing; det ble det mye av.

Etter litt shopping en dag, fant vi ut at det var en dyrepark i nærheten, Jyllands Park Zoo. Og hvorfor ikke bruke tiden effektivt, når en først er på ferie. I dyreparken var det bavianer, løver, sjiraffer, pingviner, lamaer, surikatter, strutser og papegøyer, for å nevne noe. Eneste som manglet, var elefanter. Jentene fikk ri på hest, hoppe på Danmarks største hoppepute og leke med geitene. Det var faktisk det mest morsomme.

På veien hjem passerte vi forbi SAS Arena, hjemmebanen til FC Midtjylland. Den er bare noen år gammel. Og den var flott og se på. Og den virket like intim som vår egen lekegrind. Vi tenkte at vi kanskje skulle gå på kamp der, men dessverre hadde de bortekamp.

Etter 4 overnattinger i Herning, bar det videre til Sæby. Der skulle vi bo i sommerhus den neste uka, sammen med 2 brødre, 2 svigerinner og 3 tantebarn. En skikkelig familieferie med andre ord. Og det hadde vi gleda oss til. Dessverre var ikke været på sitt beste, men med solgløtt innimellom kan en få utretta noe likevel. Og shopping ble syssel nr 1.

Vi var en dag i Frederikshavn og handlet, en dag i Skagen og handlet og en dag i Aalborg og handlet. Og i Sæby da. Bare nevner at vi har spist ute mellom øktene. Da vi var i Aalborg var det selvsagt Bilka som var målet. Må lissom innom der, og kommer aldri tomhendt ut heller. Et eldorado for handlelystne, men et realt mareritt for den mannlige garde. Men dem skal ha ros for å ha holdt ut. Applaus.

Ellers har vi kosa oss i sommerhuset også. Har sparket litt fotball, spilt minigolf, sett på DVD (er dårlig med kanaler der) og spist god mat. Koselig med en familieferie.

På avreisedagen hadde vi vært borte i 11 dager. Det er ny rekord for mitt vedkommende, men jeg har aldri hatt hjemlengselfølelse. Jeg kunne klart et par dager til. Og som jeg skrev i en tidligere blogg, halvparten av klærne kunne jeg lagt igjen hjemme. Kjøpt nytt og brukt om igjen. Men sånn er det bare.

Tok Stena'n hjem. Fikk brukt de siste ører av dansk valuta på en parfyme som sto på ønskelisten, samt litt godteri. Det hører med.

Og så rakk vi akkurat hjem til FFK-kampen på tv. Det var godt "timet".

3 kommentarer:

Lise sa...

Ble mye shopping, ser jeg ;).
Må jo ty til sånt når været har vært som det har vært!

Vi også har snakket om Legoland et par år nå - det er nok jeg som holder igjen (er ikke helt den store fan av tjukkpakka parker med masse køer...) Har lovet guttene en tur neste år da, så da må jeg ;).

Blir det Dk neste år og eller var det syden? :)

Mona sa...

Litt tidlig å si, men jeg heller nok mer mot DK. Har tilgode å besøke Aalborg Tivoliland. Skal visstnok være fint der.

Ikke så ille å være i park som du tror. Det er jo stort område, men venting må påberegnes uansett. Vi tok de store køene først, for så å konsentrere oss om resten av parken. Da var vi lissom ferdig med det værste.

Anki sa...

Aalborg tivoli er litt sånn momarkedet, bare litt mer forseggjort. Det er litt nedtur hvis man er godt vant med legolang, liseberg osv. Men det er lite folk der og i en av mine favorittbyer. DK er som jeg har sagt ørten ganger: et deilig land