tirsdag 18. desember 2007

Risboller

I denne førjulstid hadde jeg planer om å bake et par kakeslag til jul. Jeg er ingen "racer" på småkaker, men noen slag er jo enklere enn andre å lage. Og risboller og sandnøtter er vel å regne i "lettvint" kategorien.

I går lagde jeg min andre vending med risboller. Den første lagde jeg forrige søndag, og den var spist og fortært innen tirsdag. Igjen av gårsdagens vending er kun 9 risboller à 24 stk. Og de forsvinner i rekordfart. Jeg kan jafse i meg 3-4 på rappen. Kan ikke få nok. Ikke så rart; de er jo verdens beste.... (Kremt)

Jeg fikk en nydelig oppskrift av en bekjent for et par år siden, og har trofast fulgt denne. Har smakt mange forskjellige varianter, men denne er perfekt for min gane. Liker ikke mørk sjokolade, og da kan jeg bruke lys i stedet for.

Her er oppskriften hvis noen vil prøve:

2 egg
1 liten kopp sukker
2 ss vaniljesukker
2 ss fløte
3/4 pl lys kokesjokolade
1/2 pl Delfiafett
Puffet ris

Pisk sammen egg og sukker. Tilsett vaniljesukker. Smelt sjokoladen i fløten i vannbad, det samme med Delfiafettet. Ha sjokoladen i røren. Rør godt. Tilsett Delfiafettet litt etter litt. Rør så i 10 min. Ha i puffet ris til massen er passe bløt. Legg de på en fjøl med bakepapir eller ha i muffinsformer.

Er ikke dette godt så vet ikke jeg. Vel bekomme...

Jeg har for ordens skyld kjøpt inn mer, tilfelle vi spiser opp denne også. Noe jeg er sikker på at vi gjør.

PS Jeg er ikke den værste...DS

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, den oppskriften har jeg ikke jeg, dvs den jeg har er ikke med fløte...Stivner de like godt når du har fløte i altså? Jeg skal bake min vending med det til helgen,for da varer den muligens gjennom jula.... Jeg bruker også lys sjokolade, men også mange flere egg en deg. Mørk sjoko er ikke noe snadder...

Vidar sa...

Hvis dere lager de med mørk sjokolade varer de sikkert lengre...hehe

syns de er best med mørk sjokolade jeg da...og så er det myyyyye sunnere ;))

Mona sa...

De stivner fint. Blir litt mer kremete i konsistensen bare. Det er derfor jeg ikke kan motst� de.

Vet ikke om de er s� myyyyyyye sunnere med m�rk. Det er jo fortsatt fett i. Og det er jo ikke sunt uansett om det er m�rk eller lys.

Men alle synes sikkert at sine egne er verdens beste. Er det ikke s�nn det er �???

Vidar sa...

Sjokolade med mer enn 60% kakao er sunt ifølge ernæringseksperter har jeg lest....
men delfiafettet er nok ikke altfor sunt...hehe
heller ikke sukker, vaniljesukker eller fløte...så tror nok ikke det har altfor mye å si om det er lys eller mørk sjokolade...hehe

Mona sa...

Sunt eller ei. Godt er det uansett. Og nå i jula er det jo fett det dreier seg om. Og går jeg opp to kg, så tar jeg det vekk på nyåret. Jula er til for kos.

Og grøt er også godt. Ser dere til "frokost" på lørdag.

Lise sa...

Takk for oppskriften, Mona! Den skal prøves ut i år! :)Jeg, som Anki, har ikke fløte i min oppskrift. Og ja, lys sjokolade er et MUST! Kommer nok til å slenge i sammen en vending i morgen; etter din oppskrift!

Er litt sent ute med det meste denne jula i grunnen. Men at jeg er sent ute med bakingen, er nøye planlagt. Vil ikke ha fristelser i hus før vi må! Hehe!

Mona sa...

Men legg dem i en boks når dem har stivnet, ellers blir de tørre hvis de ligger åpent i kjøleskapet. Har 2 igjen av forrige vending. Huff... Da må jeg lage en til før jul...

Lise sa...

Åh, de er bare sååå gode, Mona! Nam-nam! Får nok jobbe litt med å få dem av meg igjen etter nyttår ja! ;)

Mona sa...

Jeg har ikke våget å lage en tredje vending. Hadde bare gått å småjafset hele tiden. Men jeg skal gjøre det, men vet bare ikke når ennå.

Gode??? Det er snickers og twist...