onsdag 2. desember 2009

Julebord med Solberg Industri 2009

Solberg Industris årlige julebord var i år på Hvaler Gjestgiveri på Kirkeøy. En særdeles idyllisk perle, selv på kalde og grå høstdager. Kirkeøy har en avslappende atmosfære som virker beroligende på sjelen.

Gjestgiveriet er et gammelt nedlagt gamlehjem, men eieren har klart å skape en romantisk stil av disse lokalene. Loftsværelsene har nylig blitt renovert med nye senger, flott bad og takvinduer.

To langbord var kledd for anledningen, iført hvite duker, hvitt servise, brennende lys, diskret juledekor, diverse vinglass og sanghefte. Passet perfekt for dette rommet.Som underholdning fikk vi en innføring i vin- og matkultur av husets gjestgiver, Øystein Elgheim. Hans kunnskaper ble nyttige etterhvert som maten kom på bordet. Han fortalte på en svært artig og humoristisk måte, og det ble julebordets høydepunkt, sammen med mat, vin, sang, taler og selskap forøvrig. Mange fikk seg nok en a-ha-opplevelse hva mat og vin angår.

5 retters middag høres veldig mettende ut, men det var nøye planlagt for å passe sultne julebordsmager. Her er rett nr 3 og rett nr 5.

Julebordet gikk over i de sene nattetimer, som det vanligvis gjør. Da var det godt å legge seg i ny seng med nystrøket sengetøy.

Dagen derpå ble det servert frokostbuffet med lykkelige egg, hentet fra eget frittgående klekkeri. Hvis ikke frokosten smaker borte når den er ferdig servert, hva vil da smake?? Den var fortreffelig.De fine detaljene var representert over hele bygget. Her fra vinduet i gangen. Dette gjør dette til et alle tiders gjestgiveri. Du føler deg velkommen.

På morgenkvisten passerte det 4 rådyr på jordet bortenfor. De synes så vidt på et dårlig mobilkamerabilde. Men dette viser hvor landlig og idyllisk dette stedet er.


På tide å dra hjem etter nok et vellykket julebord. Takker Solberg Industri og Hvaler Gjestgiveri for en kullinarisk opplevelse i hjemlige trakter. Dette frister til gjentakelse.Er dette drømmen om det røde huset i skogen??
Føl på denne stemningen.


6 kommentarer:

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Hei !
Så nydelige bilder :-)
Du kan bare markere hjertet i innlegget mitt, høyreklikk og kopier den inn i din tekst :-)

Klem J

Mona Christin sa...

Hei J.

Det var ikke værre nei... Tusen takk.

Og tusen takk for at du tittet innom bloggen min. Det var koselig.

Klem MC

Lise sa...

Så og hørtes ut som et vellykket julebord dette da :). Fine bilder!

For min del blir det ikke flere julebord i år. Jobbens julebord ble flyttet til nyåret. Greit nok i grunnen :).

Beklager litt dårlig respons og liten oppdatering hos meg nå.. har sine årsaker ;).

Mona Christin sa...

Fullt forståelig, Lise.

Bra at det ble flyttet da. Passer jo bedre for deg og. Hvor mange ex skal du ha da??

Lise sa...

Spørs når på nyåret det blir da.. jeg reiser jo 15. januar og blir borte i 5 uker.

Har 3 eksamner nå før jul. Ferdig med RLE - religion, livssyn og etikk. Den hadde jeg om fredagen. Så gjenstår GLSM og matte, henholdsvis til onsdag og neste mandag. Så er det ferie!!

Mona Christin sa...

Ferie skal bli godt.

Blir en miniferie på meg og. Har fri julaften, første, andre, tredje og fjerde juledag. Tenkte å be om den 4.ferieuka i jula, men siden 5 dager falt seg naturlig valgte jeg å ikke benytte meg av den. Helt suverent.