mandag 21. desember 2009

Pepperkakehus


Søndag var den store "pepperkakehusbyggedagen". Endelig fikk jentene overtalt meg. Hyggelig å bygge pepperkakehus, bevares. Men det er bare litt tiltak å få satt igang. Spesielt etter at soverommet vårt og Selines har fått seg en real omgang med støvfille, vaskeklut og rent sengetøy.Årets pepperkakehus har blitt forsiktig pyntet etter oppfordring fra ho mor. Jeg lever stadig med oppfatningen om at "det enkle er ofte det beste". Kan ikke skjønne hvorfor... Hmmm... Derfor ble det kun brukt melis og sølvperler. Men legg merke til at årets hus har fått vinduer og piperøk.


Vegger og tak er satt sammen med smeltet sukker. Det kan være en prøvelse for den utålmodige. Heldigvis var jeg ikke av den sorten i går. Vil heller si det motsatte. Tålmodig ventet vi på at veggene stivnet før vi satte på taket og pipa, og det hele gikk som en lek. Sukker er tingen. Har prøvd med melis en gang og det kunne jeg like så godt ha latt vær. Det ble villa gjennomtrekk før det i det hele tatt ble ferdig. Ble vi fornøyde?? JA.

6 kommentarer:

Lene Christins verden sa...

Så fint..
Klem LC

jordbærpiken sa...

Koselig med pepperkakehus. Jeg hadde i grunn tenkt til å lage jeg også, men så mange andre ting som skal gjøres først.

De englevingene kjøpte jeg i fjor på Kremmerhuset. Pakke med fire par vinger. De er kjempesøte!

Ha en fin kveld. :)

Anonym sa...

Såå koselig med pepperkakehus:)
Va kjempefint:)
Takk for fin kommentar:)

Klem Nina

Mona Christin sa...

Tusen takk, jenter. Vi ble superfornøyde.

I morgen kommer blogg om juletreet.

Mona♥

Lene Christins verden sa...

Hmm, vanskelig spm... Men tror ikke det er noen regler på hvor ofte man skal ha evt giveaway, det er mest for gøy og for å få flere følgere , lesere og kommentarer selvfølgelig...
Noen blir sponset med ting de har konkurranser om...
Jeg har kjøpt tingene... Ble du klokere?? det er det jeg vet...
Klem LC

Lise sa...

Dette er det man kaller stilige pepperkakehus ja! :D Her i huset ble det to vidt forskjellige. Thomas sitt pent og dempet pyntet - Eirik sitt ser ut som et takras hihi... Men han synes jo sitt var mye finere, for huset hans hadde jo mye mer melis og pynt på! hihi.. Godt de ble fornøyd, men deres ble jo mer dekorative, må jeg innrømme hihi.