lørdag 19. desember 2009

Snø i Fredrikstad

I dag våknet jeg til snø som lavet ned. Det var hvitt over alt, men heldigvis var det 4 minusgrader. Jeg sier heldigvis, for da er det større fare for at den blir liggende noen dager. Og siden det straks er jul er det jo koselig at den er hvit. Det er jo det alle drømmer om. De siste års julefeiringer har vært preget av grønne plener og plussgrader.

Sara var ute av døra nesten før frokosten var fortært. Snøen som ho hadde venta på så lenge var endelig kommet. Dessverre rakk ho ikke å være ute så lenge siden vi skulle videre, men i morgen blir det kanskje en aketur borte i bakken. Seline fikk ikke lekt i snøen i dag. Ho skulle i bursdag til ei klassevenninne på Freialand i Oslo. Noe som forresten var helt suverent. De fikk lage sin egen sjokolade og så fikk de med seg en liten pose med mange småvarianter. Vi gråt ikke akkurat for det.For å være helt ærlig er jeg delt i spørsmålet om jeg liker snø. Blir den liggende i uker og at gradene holder seg under 0, er det helt kjempe det. Liker at det knaser under skosålene når jeg går i snøen. Men når gradene er mildere og det laver ned, da blir jeg en smule oppgitt. Slaps og sørpe er ikke akkurat mitt favorittvær. Vi er ikke prisgitt med ekte vintervær her i Fredrikstad, iallefall ikke over lang tid. Men de siste årene har ikke vinterne vært så aller værst. Bare det å få binde på seg skiene et par ganger er et stort pluss. Sjelden har vi hvit jul, men det ser ut til å snu i år. Vinteren pleier å komme godt ut på nyåret.

Jeg krysser fingrene for en hvit jul. Håper du gjør det samme.

5 kommentarer:

Lise sa...

Enig med du. Snø er koselig om den kan få lov til å ligge. Slaps og sørpe kan jeg også være foruten.
Jeg er ikke fan av vinter generelt, men kan vi har et par minus, vindfritt og nedbørfritt vær, kan det gjerne ligge snø på bakken for min del. :)Og det hjelper litt på julestemningen ja. Venter liksom på at den skal komme å ta meg.

Mona Christin sa...

Julestemningen kommer ikke alltid av seg selv, men i dag kom den på ordentlig for min del. Var på bytte-julegave-grøt hos min bror og svigerinne. Der fikk vi gløgg, brente mandler, småkaker, julebrus og ja, grøt. Samtidig som det snødde utenfor. Bedre julestemning enn dette får ikke jeg iallefall.

Håper den kommer smygende til deg også. Men det var jo koselig å høre barna synge på onsdagen da. Sto der med en liten klump i halsen ja som jeg fikk svelget unna.

Anonym sa...

Det er snø i Særp også;) Og jeg skulle ønske det kunne lave ned en halvmeter til! Husker den vinteren jeg fikk Håkon, da var det snø da. Sånn vinter vil jeg ha igjen! Og julestemningen blir på topp:)

Mona Christin sa...

Hei Anki.

Tar gjerne imot en halvmeter jeg også, bare den blir liggende sammen med noen minusgrader. Moro for ungene vettu. I dag skal dem bort i akebakken, etter lang ventetid.

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Hei Mona Christin :-)
Tusen takk for hyggelig kommentar. Jeg ser veldig frem til, er veldig spent og gleder meg til fødselen! Vet jo ikke helt hva jeg går til, så gruve meg kan jeg ikke gjøre. Smertefullt blir det nok, men man må tenke på hva som kommer ut av det :-)

Håper du får en finfin dag!
Klem J ♥