søndag 10. januar 2010

Minner...

Jeg mistet min farmor da jeg var 16 år. I oppryddingen dukket det opp noen småting som vi barnebarna skulle få. I en alder av 16 år tenker en ikke på den personlige verdien av slike ting. Ikke før en blir voksen.  Her en dag ryddet jeg i en av skuffene i kommoden i stua og da dukket "min arv" opp.

Det ene er en emaljert brosje med rosemønster i sølv. Den er veldig fin, men den mangler nåla på baksiden. Tenkte en gang å få den fikset hos en gullsmed, men det har dessverre gått i glemmeboka.Den andre tingen er en søt liten glasskål med tilhørende skje i sølv. Dette settet brukte min farmor til å ha salt i under middager med familien. Da jeg var liten hadde jeg mitt eget bruksområde for skjeen, nemlig å plukke av toppene på leverposteien. Den passet perfekt.

Har du din lille spesielle arv?

5 kommentarer:

Anette Willemine sa...

Det betyr noe helt spesielt å ha et kjært minne fra noen man er glad i. Så heldig du er som fikk anledning til å få noe etter din farmor.
Jeg skjønner veldig godt at de betyr mye for deg.

Jeg er veldig glad for en håndskrevet matoppskriftsbok etter min bestemor og et lite veggbroderi i glass og ramme, etter min oldemor som jeg er oppkalt Anette Willemine etter. Hun broderte blant annet hele navnet sitt. Jeg har også noen nydelige brev som er skrevet fra min oldemor til min bestemor da hun ventet på å få min far. Skjønn lesning.

Nå må jeg snart se å komme meg i seng. Natta Mona C

Klem fra
Anette Willemine

Elis@beth sa...

Hehe! De bildene er like ja,men det var med hensikt altså!! Du er vel ikke pirkete!!

Ha en fin dag!

MinVinterverden/Laila Johanne sa...

Hei!
Så koselig at du ramla innom hos meg! :) Det er jammen meg mange bloggere i Fredrikstad-området!

Koselig blogg du har! Dette innlegget her syns jeg var skikkelig kos.. Mistet selv min farmor for snart 6 år siden og jeg er så glad for de minnene jeg har etter henne! Nå inspirerte du meg, så jeg skal jammen vise frem min spesielle arv i et eget innlegg inne hos meg... :)

Følger deg videre, jeg!
~Laila Johanne~

HønePøne sa...

Hei!
Så koselige ting du arvet! kan tenke meg at det var kjekt å finne dem igjen nå,ja. spesielt når du har minner knyttet til gjenstandene :)
Tror bjørkekransene var enkle å lage ;) Mannen laget iallefall tre stykker på et blunk.
Lampen er en Barometer lampe fra Ikea, ja :)
Ønsker deg en strålende uke :)
Klem, Madeleine

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Mona C!

Nå gikk det jo fint;))

Så vakre, gamle skatter!! Det er noe HELT spesielt med ting som man arver. De får ekstra verdi og sjarm!!

Ha en fortsatt fin kveld!

KLEM KLEM
Anette:)