mandag 26. juli 2010

Årets DK ferie del 2

Etter en herlig første uke på Falster, bar ferden videre til de Jyske åser. Vi hadde booket inn på Scandic Silkeborg. Først fordi vi ikke hadde vært der før, men også fordi det var kort vei til Aarhus og evt Legoland. Etter uhellet på motorveien ble det av praktiske grunner kun en natt i Silkeborg og ingen titt i byen ved Himmelbjerget. I stedet fikk vi booket om til Scandic Horsens siden det var der bilen sto på verkstedet.


I en Golf leiebil fartet vi litt rundt i Horsens hvor vi var blitt "lommekjent". Vi var nemlig noen dager her i fjor. Ble selfølgelig en tur på Bilka og til Aquaforum, et kjempefint badeland. Måtte finne på ting for at jentene ikke skulle bli så preget av uhellet. Siden matlysten var på bånn, måtte vi på Mac'ern for å den tilbake. Jommen sa jeg smør. De hev innpå.


Bak hotellet ligger Bygholm Park. En fantastisk flott park med gjess, høner, kråker og muldvarper. Utrolig mange muldvarphull. Jeg kan forstå at de er uønsket i DK. Dette var bare en brøkdel. Parken har de flotteste trær...
...og idylliske dammer.Parken hadde en flott lekeplass med ulike elementer. En roterende balanse-ring, husker, sklier, labyrint av hekkeplanter, bocciabane, klatrestativ, frisbee-kurver osv.


På baksiden av hotellet var det uteservering. Deilig å sette seg ned i skyggen etter en lang dag på farta. Vi jentene tok en kald brus, mens mannen unnet seg en skikkelig kald en fra DK.Jeg kan absolutt anbefale et besøk til Scandic Horsens og Bygholm Park. Det føltes nesten som om vi var på rekreasjon.


Bilen ble heldigvis kjørbar til den planlagte avreisedagen, men siden intercooleren i motoren ikke virket bestemte vi oss for å kjøre på natterstid mot Sæby og Frederikshavn på alternative veier. Dette fordi bilen ikke ville dra som normalt og fordi den ula noe skikkelig når vi kjørte. Det var en smule flaut kan man si.

Vi ankom Sæby grytidlig og da passet det fint å parkere ved havna og prøve å få en høneblund før frokost. Den ble senere fortært utenfor butikken. Skikkelige turister på tur, men koselig og da. Mine planlagte ærender i Sæby ble unnagjort. Rakk til og med å få tatt bilder av de flotte stokkerosene der.


Siste stopp på ferden hjem var Frederikshavn. Her hadde vi 6-7 timer før ferga skulle gå. Og så mange timer er mye å knuse på en gråværsdag. Men siden vi ikke er førstereis, har vi peilet inn steder å dra til på forhånd. Litt utenfor byen ligger et flott innendørs lekeland. Her fikk jentene boltre seg et par timer, mens trøtte foreldre fikk slappet av med litt drikke og en etterlengtet norsk avis (les:VG).I Frederikshavn ligger også Palmestranden. En flott "sydenstrand". Her lå det faktisk folk selvom sola glimret med sitt fravær.

Litt gågate-titting ble det også tid til. Og endelig kom sola, om enn for en liten stund. Det myldret av folk i gågata, en gågate som har fått et skikkelig ansiktsløft siste 10 år. Husker godt da det bare var fyll og spetakkel der. Og gatene bar tydelig preg av det den gangen. Nå finnes de herligste butikker der.

Det var ferien for denne gang. Tror dette var siste innlegg om DK, men en skal aldri si aldri.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så flotte feriebilder. :)Ser ut som om dere hadde en koselig tur. Herlig i Danmark. :)Klems.

Fru Ruud sa...

Danmark er alltid flott å reise til!! Og så utrolig mye fint du hadde fått kjøpt da!!!
Nyt sommeren videre!
Klem Annette

RoseSommer sa...

Godt dere fikk mange hyggelige opplevelser tross uhellet.

"Det er deilig å være dorsk i Danmark..."

Hege Elisabeth sa...

Så flotte bilder!!! Så jo kjempeherlig ut på det hotellet, høres ut som en deilig ferie!

Siljes Hobbyrom sa...

For en flott plass!!
Masse fine ting du hadde fått med deg hjem også ;) Vi reiser til DK på torsdag, så håper på å gjøre noen få kupp jeg også :)

Ha en fin kveld!
Klem

Lotta sa...

Olala..Suger til meg alt jeg leser og ser. Danmark på oss neste år!!! Kanskje neste uke... Vi får se:)

Herlig tur dere har vært på da(bortsett fra uhellet med bilen og ja huff)

Klem til deg:)

RoseSommer sa...

Hei igjen. Takk for titten innom hos meg. Og på dine tanker om potteroser og utplanting, så har du rett. Jeg har plantet noen som virkelig har blitt flotte og lave, lubne planter.
Og så har jeg plantet noen på feil sted, og de overlever, men er ikke noe du får se på bloggen min, det er sikkert!
(Nå har jeg forøvrig bestemt meg for å flytte dem nå til et forhåpentligvis bedre sted, så kanskje neste år..???)
Og så er kukompost og gjødsel generelt viktig for rosene, skjønner jeg. Jeg holder på å lære.
(Var heldig igår; oppdaget at naboen to hus bortenfor meg har fått rosedilla! Kanskje jeg kan snappe opp litt info der.....?)