torsdag 15. juli 2010

På feil sted til feil tid

I mai i år fikk vi vår splitter nye bil, den første av slaget. Endelig kan vi dra på bilferie til DK i ny bil. Skulle langt av gårde og, så det passet fint å få testet bilen på motorveien.

Vi hadde en flott første uke på Falster, og det skal jeg blogge om i neste innlegg.

Det var på veien nordover på Jylland at det skjedde. Vi bestemte oss for å ta noen dager ekstra på hotell i Silkeborg. DK er jo så deilig på sommeren og da var det greit å forlenge ferien noen dager. 2 avkjøringer før vi skulle ta av motorveien E45, som forøvrig hadde nylagt asfalt, kommer det en bølle som ikke får bestemt seg for hvilken fil han skal ligge i. Dermed bråbestemmer han seg for at han skulle snike seg inn i venstre fil (hastighetsfila). Hva skjer? Jo, bilen foran oss må bråbremse. Rekordraskt må mannen min reagere på bremsen og varsellysa, men for sent. I nedbremsingen smeller vi inn i bilen foran. Ikke altfor hardt, men nok til at det smeller. Med biler i hælene er det svært sannsynlig at vi får en i baken også. Og skjedde det? Ja, med et smell litt hardere enn det første. Med to småjenter hylende i baksetet er det ikke lett å holde hodet kaldt og alt skjer i løpet av 2-3 sekunder. Jeg husker fra kollisjonene at jeg ser bilen foran nærme seg faretruende fort og at jeg holder i dashbordet og skriker: FAAN!!!

I neste sekund fikk jeg revet av meg beltet og snudd meg bakover til jentene. Huff, jeg får vondt i hjertet av å se jentene helt skrekkslagne og hylende av redsel, samtidig som jeg prøver å fortelle hva som har skjedd. Mannen maner oss om å komme oss ut av bilen, FORT, samtidig som han spør om vi er skadet. Tenker nå i ettertid at det var veldig dristig å bli stående langs autovernet midt mellom kjørefeltene og blandt kolliderte biler, men å komme over til siden var ikke noe alternativ der og da siden farten på stedet var 110. P.g.a. mye trafikk var ikke hastigheten det akkurat da, men vi tippet på rundt 90. Siden vi rakk å bremse en del (holdt grei avstand til bilen foran), smalt det i rundt 40 km/t. Hadde ikke asfalten vært nylagt, tror vi vi hadde klart oss. Da det gikk opp for jentene hva som hadde skjedd, ropte de: Jeg vil hjem, jeg vil hjem. Hadde jeg bare kunnet trylle. Ingen ble skadet av noe slag, HELDIGVIS. Bilen vi fikk i baken satt fast i understellet på vår, så bilene måtte skilles før vi kunne tenke på å komme inn på siden. Vi fikk rikket av oss bilen, men bildeler løsnet både her og der. Et smart hode fikk stanset trafikken og vi fikk kommet oss inn på siden, både passasjerer og biler (3 stk).

I 32 stekende grader og skyfri himmel sto vi langs motorveien og ventet på veihjelp. Redde, svette, sinte, tørste og tissetrengte. Forbikjørende biler tittet nysgjerrig på oss. Helt grusomt å bli nedglodd. Hjelpen kom etter drøye 2 timer. Bilen var ikke i kjørbar stand og måtte opp på redningsbilen. Det ble mye følelser å takle der og da, spesielt fra jentene. I dag vil de helst ikke snakke om det, men vi har snakket og grått ut og prøver å legge det bak oss.

Vi (les: mannen) har tatt utallige telefoner hit og dit og hjelpen har vært bra underveis (litt purring har det vært) og med tanke på at vi var i utlandet, så har det gått forholdsvis raskt å få leiebil, ombooking av hotell, hjelp på verkstedet o.l.

Denne ufrivillige hendelsen har lagt en stor demper på ferien denne sommeren. Bilen ble kjørbar og den står nå på verkstedet hos bilforhandleren her hjemme. P.g.a. ferien kan det ta opptil en måned før vi får den tilbake, da som ny. I det store og hele var vi heldige likevel. Det kunne gått så mye værre. En bil er bare en ting og kan erstattes. Men vi har likevel fått oss et støkk i livet og fått stor respekt for biler, motorvei og hastighet. Veien til Frederikshavn gikk på alternative veier natterstid. I Sverige er det få alternativer og E6 måtte kjøres, men i høyre fil HELE veien.

Min oppfordring til alle bilferierende der ute er

HOLD AVSTAND
BRUK SPEILENE
IKKE TA SJANSER
TENK PÅ ANDRE

Og bølla? Jo, han forsvant og fikk sikkert ikke med seg hva som skjedde, den IDIOTEN.

22 kommentarer:

Jatte sa...

Uff for en ekkel opplevelse!!
Jeg HATER slike bøller som styrer og ordner på veien!!
De følger ikke med, kjører fort og da er uhellet ute.
Det som er ille og tenke på at det slike som det som forusaker de virkelig alvorlige ulykkene, men de kommer alltid unna uten en skramme selv :(

Godt alt gikk bra med dere til tross for den støkken dere fikk! :)

Mange klemmer til dere♥
Jatte♥

Romantikk-takk. sa...

Hei. Så utrolig bra at dere kom uskadet fra denne fæle opplevelsen. Håper det går bra med jentene dine. :)) Klemmer.

aase sa...

Ajajaj, så utrolig bra at dere ikke ble fysisk skadet da!! Uansett er det ingen god opplevelse og for noen og enhver er det psykiske like vanskelig å takle!! Håper virkelig det går bra med dere alle sammen!! Bilen er selvfølgelig jevli surt, men den kan repareres!!

Håper barna klarer å slippe hendelsen rimelig fort slik at de ikke blir redde for å kjøre bil.

Ønsker dere en fin rest av sommeren !!

Klem Aase

Lotte sa...

uff, så vemmelig! ble helt kvalm av å lese det.. godt det gikk bra med dere alle sammen!
er dessverre en del idioter der ute i trafikken!
klem

RoseSommer sa...

Huff, så uheldig for dere. Godt ingen ble skadet, men så fæl opplevelse husker en.
Nei, neste år får dere tusle rundt i Norge, tror jeg. Vi har mye fint som passer for barn her i Vestfold. Velkommen!!

Beate sa...

huff vennen min. for en ekkel opplevelse. så synd at dere måtte oppleve noe slikt. håper dere kommer over skrekken snart hele gjengen.

klem beate

Villasol sa...

Så bra dere kom uskadd fra det. men for en forferdelig opplevelse. Grusomt! mange som ikke skulle hatt fører kort. noen tenker ført meg og drit i andre.
Håper dere får en fin ferie videre da!

Stor klem Ingunn

Ruter & Hjerter sa...

Godt å høre at dere alle er i behold! Håper resten av sommern blir noe roligere:)

Størstepia sa...

Æsj, så kjedelig!!

Et vennepar av oss kræsjet også da vi var i Danmark, men bilen deres ble totalvrak, så den ble kondemnert:-(
Hun ene kom på sykehus (bare for sikkerhets skyld), og det ble endel styr og triste timer for dem...
Heldigvis fikk de også mye hjelp fra forsikringsselskapet hjemme i Norge, men mye styr med å skaffe leiebil og ekstra hotellnatt ble det allikevel.
I tillegg var dette dagen vi skulle reise hjem, så de rakk ikke båten...

Får håpe det aldri skjer igjen med dere, det setter virkelig støkk...

God klem fra størstepia

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Uff, nå stakk det jammen godti hjerterota .. Så bra det gikk fint med dere, men forstår at det setter spor og alltid vil bli husket!!

Håper dere klarer å nyte ferien litt fordi, og finner på noe fint sammen!

klem jorid

Frk:Twil sa...

Oi, snakk om dramatikk i ferien..
Men endelig godt at det gikk såå bra som det gjorde. At det kun er bilden som ble skadet, for den er det jo tross alt ikke såå viktig med.. Uff.. Håper dere får en fin ferie videre uansett.. Og koser dere her hjemme.. KLemmer

Lotta sa...

Å huff! For en ekkel opplevelse!Dette var sterk lesing!!!!
Er så gla for at det endte godt med dere! Som du kanskje leste hos meg var mannen min i mc ulykke for et par uker siden. Det gikk heldigvis bra med han!!Sykkelen er blitt kondemnert og har skader for 130.000 kroner! Nå håper jeg han kanskje kjøper seg en båt eller noe istedet...

Klem til deg og ha en fin dag min venn:)

Camilla sa...

Uff for en skummel opplevelse. Godt dere kom unna det uten store personskader, sånt kan virkelig gå ille ute hvis det først skjer.

Stor klem fra meg.

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Så flott at det etter forholda gjekk bra!! Sånne bøller skulle vore sperra inne..seriøst! Eg blir så forbanna når eg ser slike i trafikken.
Håper de har det bra, og at resten av ferien blir bra:)
Klem:)

MinVinterverden/Laila Johanne sa...

Åh, skjønner godt dere ble skremt! Fy søren, jeg sitter her med tårer i øynene selv... (Ja, jeg er lettrørt)

Håper dere klarer å komme over hendelsen, det sitter nok en stund... Dere har vært heldige! Veldig godt å kunne lese at det gikk bra, tross alt :)

Velkommen tilbake til plankebyen, snuppemor!
Klem!

Bustenellik sa...

Å hjelpes meg! Kjenner jeg får helt vondt i magen! Sånne bøller skulle ikke fått lov til å kjøre rundt! Godt at dere kom uskadd fra det, men tanken på hva som kunne skjedd er sikkert ikke lett å fri seg fra. Huttetu! Håper dere klarer å få en fin sommer videre til tross, og oppfordringen over følges :-)
Busteklem

Martilie sa...

Huff, jeg får tårer i øynene bare av å lese om det. Så skrekkelig -og samtidig så flott at det gikk bra med dere alle!

Det setter ting i perspektiv og bringer mange tanker..

Håper resten av ferien nytes og at dere får det på avstand!

Varm klem fra Tove

susan`s side sa...

For en grusom opplevelse, stakkars dere

Anonym sa...

Og noe av det viktigste, Mona - BRUK ALLTID BILBELTE!!!!!! Godt at dere har kommet dere helskinnet gjennom en grusom opplevelse! Men jeg kjenner deg godt nok til å vite at du irriterer deg over BILEN ;-) Fortsatt god sommer til dere alle 4 :-) Klemklem Laila dy m/fam :-)

LykkeLise sa...

Hei vennen:)

Dette var ikke noe hyggelig å lese:( Så utrolig kjipt når sånt skjer og legger en demper på ferien:( Kjedelig med ny bil også, men det viktigste er jo at det gikk bra med hele familien...at man kommer i fra det med skrekken!
Er så utrolig mange stressa folk i trafikken om dagen at jeg blir helt redd...trodde folk hadde god tid når de hadde ferie jeg men:P
Er helt sykt i fr.stad om dagen også..prøvde meg på en trilletur i gamlebyen igår, men bare dro hjem igjen...fullt av folk og biler og køer overalt! J... oslofolk;);)

Håper alt er bra med dere, og at du er fornøyd med FFK om dagen:)

Klem klem

ELIN sa...

Huff, stakkars dere. Dette var virkelig trist og lese. Så max uheldige. Godt at det heldigvis ikke endte verre tross alt. Håper dere får en flott ferie videre på tross av dette. Klemmer fra Elin

stina sa...

Dere kan jo takke høyere makterfor at det gikk så greit!!
Men for en grusom opplevelse å få i ferien sin...
så velkommen hjem hele alle sammen!
Selvfølgelig leit med den nye bilen også da...
Snakkæs til mandag ja.
KLEM: