onsdag 4. august 2010

En fin dag på Koster

I dag tok vi en tur til Koster. Været var på vår side og da var det ikke noe å lure på. Dro tidlig for å få max ut av dagen. Da vi ankom Syd Koster var det nærmere lunsjtid og da passet det bra å spise på Hotellet i Ekenäs. Dessverre ble maten veldig forsinket og de slo av halve prisen, men den smakte likevel nydelig.


Nå lå øya for våre føtter. Det vanlige her er at man leier sykkel og sykler fra sted til sted, men vi ville det annerledes. Foreløpig. Det er utrolig hva en får med seg til fots. På toppen bak hotellet var det flott utsikt utover den svenske skjærgården.


Vi gikk en skogvei ned til stranden. Jeg må bare si at det er så utrolig mange flotte hus og sommerboliger der. Jeg fant min drøm på jorden. Midt i skogen åpenbarte det seg et hus med sjøsikt, frukthage og en sjarmerende port.


Ferden videre gikk til Långegärde. Det var en drøy bit å gå. Heldigvis var det en butikk halvveis og der ble det en ispause. Det er viktig. Vel fremme var det på tide med en matbit igjen. Her spilte jentene minigolf mens vi ventet på maten. Bestilte pannebiff, men det var utsolgt. Da ble det i stedet "Nordens nasjonalrett"; hamburger og pommes frittes.

Vi lurte på om vi skulle ta båten tilbake derfra, men da måtte vi vente 1,5 time. Å gå tilbake var uaktuelt. Dermed ble det sykkelleie og en god porsjon latter. Denne krakken måtte jeg bare stoppe og ta bilde av. Den var så slitt og herlig.


Nede ved havnen i Ekenäs leverte vi syklene og ventet på båten. Der blir du møtt velkommen av et stort infoskilt om Kosterhavet...


...og synet av gamle idylliske fiskemottak på påler.


En fin dag på Koster.

5 kommentarer:

Drømmer om drømmehuset sa...

Åh,så fint.. Kan tenke meg dere koset dere der. Det så nydelig ut.
Ha en vidre fin kveld!
Klem fra Christina

RoseSommer sa...

Så moro å lese dette innlegget nå, for jeg og mannen min snakket akkurat om vi skulle ta en tur til Koster nå i august når det verste ferierushet har lagt seg der.
Vi har vært på Koster mange ganger, og til og med bodd i telt på campingen på Nordkoster med kaldtvann og utedo. Herlig!! Det er en deilig plass på jorden, disse to øyene. Og de er jo så forskjellige; Nord-Koster er forholdsvis vill og vakker i forhold til Syd-Koster som er flat og bedagelig.
Nå fikk jeg ENDA mer lyst til å reise dit igjen. Takk.

Anonym sa...

For et herlig sted dette var,kan tenke meg at dere storkoste dere der ja. Artig den slitte krakken og det lille huset innenfor porten var romantisk. Takk for titten. :))Klem Mette.

ingrid sa...

For en nydelig plass da :-) Håper dere får en like fin Onsdags kveld!

stina sa...

Så herlig !!
Da ble det båttur på dere lell da...
Det er jo så mange perler rundt om,det er bare til å drømme:)
Sjefsjobb må det bli på oss nå Mona...hehe...
Ser deg ikke til uka da,men klem så lenge:):)