mandag 2. august 2010

Lite action

Stille på interiørfronten om dagen, men fikk et lite håp forrige uke. Vi har 3 kott i 2.etg og systematisk startet vi med en skikkelig sommerrens. Sekk etter sekk ble fyllt og bedre og bedre ble godfølelsen. Fant mye gammelt nips, babyklær og leker. Ja, alt mulig av oppsamlet skrap. Ofte har jeg vanskelig for å kaste, men når jeg lot kynismen råde gikk det som en lek.

Mannen sa nemlig at hvis vi fikk tømt og ryddet i kotta, kunne vi starte på oppussing av soverommet etterhvert. Jeg merket et umiddelbart jubelbrus i kroppen. Soverommet vårt skriker nemlig etter oppussing. Det er så stygt at jeg ikke tør å legge ut før-bilder av det.


Men for å gi et lite innblikk, kan dere se for dere følgende:

~ ubehandlet gulnet furupanel i tak og på vegger
~ hjemmesnekrede skap med 70-talls tapet inni
~ mørkerød tapet på en vegg
~ blomstrete "tantebord" øverst
~ firkantet furulampe med plastnetting

For å si det mildt har dette rommet skreket etter fornyelse de siste 10 åra, men andre rom har blitt prioritert siden ingen har adgang til soverommet vårt likevel. Må få på det rene at dette rommet var sånn da vi flyttet inn. Vi har IKKE valgt farger og utseende. Puh... Der fikk jeg sagt det.

 

Vi har ikke tenkt så mye på hvordan vi vil ha det, men lyst er et nøkkelord. Rommet har skråtak så innredningen begrenser seg. Egentlig ønsker vi å fjerne all panel, for vi liker ikke den type panel som er der.

Jeg er takknemmelig for alle tips ang farger og innredning. Input fra andre gir meg større spillerom, for jeg kan være ganske A4 til tider.

Tusen takk.


12 kommentarer:

Drømmer om drømmehuset sa...

Det blir nok kjempe fint når dere får pusset det opp.. Skråtak er jo fint,men ikke praktisk iforhold til oppevaring av klær. Vi kjøpte 2 kommoder,så må vi lage noen annet der klærne kan henge.
Ha en vidre fin dag!
Klem fra Christina

MinVinterverden/Laila Johanne sa...

Ååå, det er DEILIG å la kynismen råde innimellom, ikke sant? :) Jeg er veldig dårlig på å kaste ting (iallfall MINE ting, sambo sine ryker lettere ut... ups)... Men får skikkelig go'følelse når jeg først tar en opprydning!

Så spennende med soveromsprosjekt! Høres ut som dere har litt å ta tak i, ja.. hehe! Huff! Lykke til! :)
Klem!

Hege Elisabeth sa...

Høres ut som vårt soverom..... Jeg tør heller ikke legge ut før-bilder av det når vi EN GANG pusser opp....

Gleder meg til å se deres ferdig- blir nok flott!

♥ Linnie ♥ sa...

Det er alltid koselig å pusse opp :)

Blir spennende å se resultatet når den tid kommer, og så håååper jeg jo selvfølgelig at du tør å legge ut før-bilder sånn etterhvert, hihi ;)

Det ligger en award til deg inne hos meg :)

Klem Linnie =)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Med et mål i sikte er det alltid lettere å rydde! ;)

Prøv å male rommet først, kanskje panelen ikke er så ille når den blir malt??? Og kommoder på kneveggen er et godt tips. Vi har skråtak på rommene oppe, men har 1,5 m med knevegg, så det er god plass til senger under der da...

Og du;
Jeg har en utfordring til deg hos meg. ;)


Klem, Vibeke :)

RoseSommer sa...

Vi har også trepanel og skråtak, og soverommet var vanskelig å møblere, synes jeg. Men tilslutt ble vi fornøyd: Vi har hodene "innunder" den laveste delen på skråtaket, og da ble det ikke plass til noe hodegjerde. Og ikke nødvendig heller, synes vi. Vi har en stor rammemadradd, så alle kanter av den er jo myk og fin.
Ved siden av sengen, altså der vi har hodene, har vi en gammel kjøpmannsdisk med mange skuffer. Super til undertøy og annet smått.
Så har vi et skap på den veggen som har full høyde.
Panelen i taket og på veggene malte min manns datter for oss mens vi var på ferie for noen år siden. Hun brukte en hvit beisaktig sak, så selv om vi ser treverket, så er den helt lys. Furuskapet og kjøpmannsdisken som var syrelutet fikk samme behandling, og vi er veldig fornøyd.
Iallefall ganske enkel oppussing som ikke kostet noe særlig.
Du kommer til å få det så fint, atte.
Og minn mannen din på at damer blir VELDIG "romantiske" i delikate soverom, så kanskje jobben blir påbegynt før du vet ordet av det.....

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Herleg å få rydde og kaste litt. Det verste er å kome igong syns eg!
Det soverommet høyrtes jo kjempefint ut;) Eg syns lysegrått og kvitt alltid funker ilag. Skagen er ein kjempefin farge.
Og du og du kor masse fint du har shoppa deg på ferie!!!:) Eg har lyst til Danmark no!;) hehe...
Ha ein flott kveld!
Klem:)

Siljes Hobbyrom sa...

Koselige bilder du viser ;)
Morro med oppussing, det blir nok super fint når dere er ferdige ;) Etter beskrivelsen kan jeg se for meg hvordan det er nå, hihi. Gleder meg allerede til resultat :))

Ha en fin kveld!
Klem Silje

FruLisa sa...

SV: Ja, rutinene kommer etterhvert - jeg bare kjenner jeg er litt i villede på hvordan dette blir... Jeg har jo i grunnen over middels god kontroll ja;-)

Høres ut som et særdeles lekkert soverom ja..hehe...Vi leier hus nå, det er ikke bloggbart;-) En del innslag av furu kan man si..og malt strie...

Jeg ville også sjekket muligheten for å male panelen, lys farge slik at man heller kan varierer med ymse farget i tilbehøret. Dus farge, kanksje noe i blått..det er behagelig. Hva med en tapet på en vegg? Eller veggord? Lysekrone...

Klem Lisa

Lotta sa...

Olala gleder meg til å se når ferdig ja:)Slenger meg på forslagetå male panelen?!
Flotte stilleben her:)Lekkert!
Ønsker deg en fin dag!
Klemmer:)

Linda sa...

Hei Mona!

Legger bare igjen en liten hilsen for å si at du har en fin blogg, artig å lese :)

Hilsen "gammel" Klassevenninne fra Chr.lund. Linda

stina sa...

Furulampe med netting høres mistenkelig lik ut den kjæresten har på sitt aller helligste...
Nei...litt prismer og bling er finere!
Har alltid hatt lyst på litt budoaraktig (marokkansk/1001natt)
på soverommet,men det tilsier jo litt mørkere farger da...
Hva med syrin? Da slipper du jo å gå på slang hos naboen også..
klem:)