torsdag 13. oktober 2011

Jeg blir så provosert...

Det er noen ting som provoserer meg voldsomt og det er mannfolk bak rattet. Spesielt i firmabiler og menn i 40-50 års alderen i svære, svarte doninger á la panservogner. Hva er det med de?


Eier de veien? Har de bestandig forkjørsrett? Vet de ikke hva høyreregel betyr? Det er ikke få ganger jeg har måttet bråbremse på grunn av arrogante mannfolk som ikke en gang gidder å speide blikket mot høyre. Hadde jeg vært bestemt og kjørt på retta mi, hadde jeg vært i småkollisjoner hver uke. Men det vil man jo ikke.


Ikke bare ignorerer de søte, små koner som kommer fra småveiene, men de prater i mobilen samtidig. Du er ikke konge på veien selvom dekka på bilen er større enn en gjennomsnitts familiebil.


Har de egne regler, kanskje? Er det "jeg-var-her-først"-mentalitet? Det er på tide å vise hensyn. Selvom menn har tre hoder så er det lov å bruke ett av de. Helst det MED hjerne.


Bildene har ingen verdens ting med innlegget å gjøre, men det er greit å ha noe koselig å se på mens jeg lirer av meg litt edder og galle. Greit å ha det litt hyggelig ved inngangspartiet nå som høsten (og nesten vinteren) har kommet. I dag var det helt nede på 0 grader og det var like før jeg hev en pinne i ovnen.

Ha en fin fredag med høyreregelen på din side.


16 kommentarer:

Frøken Fryd sa...

Haha! Eg er heilt enig, det er ikkje fine sider som kjem fram i Eli når ho er i trafikken. Godt mulig at eg har italienske eller spanske gener som trenger seg fram, for eg fløyter og kan visa den aller lengste fingeren min når mine med (eller mot??) traffikantar ikkje følger reglane. Eg står på retten min og viker ikkje ein tomme, har gått greit så longt. Stå på Mona Christin - monter på ein svær ku-fanger på kånebilen din og gje gass ;)

High five frå Eli

ELLEMELL sa...

totally agree!
fine bilder av inngangspartiet:)
vinteren er kommet til bergen.. må vel skifte til vinterdekk snart....
på min ikke svarte panservogn :)

ha en fin kveld!
klem ellemell

ELIN sa...

Jeg irriterer meg fryktelig over de som aldri blinker - det synes jeg er provoserende! Fine høstbilder. Ha en fin kveld uten eder og galle hihi. Klemmer fra Elin

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Hahaa! Helt enig med deg;) Noen mener tydligvis at de har betalt dobbel veiavgift;)

Tusen takk for at du legger igjen søte spor hos meg;)

KLEM

stina sa...

Oooii,var det trafikk på vei hjem fra jobb eller?:)
Hehe har dem ett med hjerne på også?:):)
Syns heller ikke mobil har noe med kjøring å gjøre.
Nyt høsten mens du kan.
Snakkes i morra:)
Klem fra meg.

Maratonjenta sa...

He, he! Er det ikke hærlig at vi har bloggene våre slik at vi kan utbasunere litt frustrasjon der innimellom?!

Klem fra Maratonjenta som har kjørt 13 år i millionbyen Athen hvor jeg kan love deg at det er værre:-)

Størstepia sa...

Hehe, dette var et herlig innlegg Mona Christin;)
Og jeg er SÅ enig med deg, de er fryktelig provoserende de mannfolka der!!! Andre ting som irriterer meg i trafikken er de gutta som ALLTID sniker. De som kjører en gang ekstra i rundkjøringen v brohodet for å komme seg forbi køen og oss andre som følger normer og regler!!!
Herlige bilder da, godt å ha det litt koselig på trappa når høsten er her!
Tihi, ja, bilen har en tendens å bli litt full når man kjører fra IKEA;)!
God fredag til deg imorra;)!
klem fra størstepia

Eli's lille rede sa...

Kunne ikke vært mer enig! Bilens størrelse er omvendt proposjonalt med størrelsen på visse andre ting....;)

Lena sa...

Haha - jeg bor i en gate som gir meg forkjørsrett ut i en ganske trafikert vei nedi bakken. Hadde ikke jeg "stått på skrubben" og passet på, så hadde det nok smelt både titt og ofte. Så, joda - du er ikke alene om å irritere deg over idioter i trafikken!

Hilsen Lena - som både en blond enn så lenge) og kjører en liten svart Colt...
;o)

LA BELLA VITA sa...

Hihi heelt enig! Og også bussen og mannfolk i 50 åra med BMW eller Mercedes.Snodig det der assa. Tror de er kongen på veien.
Tittet etter deg i butikken i går ;-) I går var jeg å kjøpte meg nytt kamera. Jiippiii! - så i helgen skal det prøves ut. Litt å sette seg inn i ;-)
God helg til deg og dine!

Klem!

Bustenellik sa...

Slike kollisjoner hadde jeg vært i ukentlig også. Jeg blir så forbanna! Men jeg irriterer meg mest over de folka (gubbe med hatt være seg mann eller kvinne) som ALLTID må ligge under fartsgrensa. 60 i 70-sona og sånt. Det går på tålmodigheten min løs.

Min Vinterverden - Laila i Noatunet sa...

Jeg syns vi skal plusse på bussjåfører, taxisjåfører og trailersjåfører på lista over irriterende traffikanter... Noen tror bare at de eier veien, dessverre!!

Ønsker deg en deilig fredag, Mona!
Klem fra meg :)

mammaLise sa...

Virker som størst er først.. Utrolig irriterende! Jeg tuter og kjører noen ganger bare jeg altså. Ser stygt på folk osv. Hehe. De må jo tro jeg er gal :p

Ha en fin helg :)

Beate i Husets Hjerte sa...

Eller som en god kommentar på Judge Judy idag: menn blir aldri voksne, de blir bare eldre. Noen er kanskje så heldige at de får litt visdom mens de eldes, men voksne blir de aldri :-)

Hege sa...

Tjihi, jeg er så enig! Herlig innlegg, godt å få det ut av systemet;)

Du, vet du noe mer om trøndertreffet? Har ikke fått det med meg jeg...

Klem fra Hege

Anonym sa...

Kvinnfolk i trafikken som tror de kan kjøre bil er det aller værste...driver jo med alt annet når de "kjører" sine små konebiler. Kjører i røkk og napp og vikeplikt???? Neida. Noen lærer aldri å kjøre bil...og det gjelder både mann og kvinner. Sånn er det bare.
Mvh Vidar!