søndag 21. januar 2007

Overnattingsgjest

Eldste dattera mi har lenge maset om å få ha ei klassevenninne på overnattingsbesøk. Ho vil lissom gjengjelde dette, siden ho fikk overnatte hos denne venninnen i sommer. Og greit nok det. Vi bestemte i fellesskap at denne helgen skulle være den aktuelle.

Klokken 15 ble avtalt for avlevering. Seline venta og venta. Tittet ut gjennom gardinene utallige ganger, og endelig ringte det på døra. Der sto venninna. Ho hadde venta ho også. Endelig kunne kvelden starte.

Husets favorittVi hadde planlagt å spise tacos. De fleste barns favoritt. I allefall her i huset. Mine spiste greit. Jeg skal ikke overdrive å si at de spiste i fleng, for det vet de ikke hva betyr. Men jeg hadde regnet med at venninna spiste litt mer enn en tortillalompe med dressing. Jeg hadde nemlig laget litt ekstra, siden vi var en mer tilbords. Det var unødvendig, men det kan man ikke vite på forhånd. Så derfor har jeg nok mat til en runde til med tacos i morgen. Men det kan nevnes at lørdagsgodteriet var fortært innen Jubalong startet i barne-tv.

Overraskelsen denne kvelden var at de ville pysje allerede klokka 19.30. Jeg hadde regnet med at de ville være oppe lenge. Slik barn vanligvis vil når de ikke sover i sengen hjemme. Men ok da. Jeg skal ikke nekte dem å legge seg, tvert i mot. Jeg tenkte da at denne kvelden ville bli rolig i sofaen foran tv'en. Det var jo delfinale i Melodi Grand Prix å greier. Og ikke minst Farmen med ukens tvekamp.

Mmmmm... Godt med dip til...Men... Jeg skal nevne at de sovnet innen klokka ble 22.15. Men da hadde de vært opp og ned trappa 10 ganger, tror jeg. De skulle plutselig tisse, ha potetgull, de var tørste, de måtte pusse tenna en gang til, de skulle trene litt, leke litt og bare være nede i stua litt til. Farmen måtte jeg ta opp på video. MGP så jeg sånn pø om pø. Fikk med meg finalistene... Og jeg var vel oppe minst like mange ganger for å si at nok er nok. Og i og med at venninnen sov hos Seline, ville selvsagt Sara også ligge der, men det var det ikke plass til. Og det måtte jeg få ho til å forstå. Ikke lett for en 4 åring å skjønne det.

Så nå drøyer det vel ikke lenge før Sara også vil ha en overnattingsgjest. Og da skal ikke Seline få være der, mente ho da. Vi får se... Om 6 måneder kanskje...?

7 kommentarer:

janne sa...

He he... hørtes ut som en litt slitsom lørdag. Men sikkert kjempemoro for Celine da. Husker jo selv hvor stas sånt var.

Jeg har noe og se frem til skjønner jeg...

Mona sa...

Seline mener du. Hvorfor skriver alle med C? Til og med familien har fortsatt ikke fått det med seg. Celine blir litt for utenlandsk for meg.
Jada, de hadde det skikkelig stas. I flg venninnen hadde det vært kjempekult å overnatte. Men jeg hadde ikke orket dette hver lørdag, ikke annenhver heller. Men det går ann en gang i blant.

Noe å se fram til...? Tja...

janne sa...

Hehe...Sorry. Onkel ungen til Cato heter Celine og vant til og se navnet med C. Burde derimot skamme meg, for jeg hadde jo nettopp sittet og lest gjennom historien din. Da burde jeg klart og få med meg at det skrives med S.

Mona sa...

Ingen fare... Hehe... Jeg må bare kommentere det til alle som ikke husker. Syns det er værre når ikke familien husker.

Trener mora di ofte der oppe?

janne sa...

Tror ho prøver å være der 2-3 ganger i uka. Nettopp begynt der da.

Lise M. Grandahl sa...

Overnattingsbesøk er vel morsomst for gjesten og den gjesten overnatter hos. For verten sin del (i dette tilfelle - deg...), er det nok heller litt slitsomt.

Selv skulle jeg nok ha holdt ut litt mas på kvelden. Verre med morgenen.... ;)

Mona sa...

Var ikke så himla masete, bare litt mye å gå opp og ned i ett sett. Men morgenstunden hadde gull i munn...