tirsdag 4. august 2009

Norsk standard?? Neppe...

LUNA sovesofaSeline har allerede blitt 10 1/2 år gammel og fant derfor ut at den gamle tresenga trengte å byttes ut. Den var ikke blitt vokst ut av, men likevel.

Vi saumfarte alt av reklamebrosjyrer, interiørforretninger og på nettet. Fant mye fint, men med begrenset plass på rommet kunne vi ikke bare velge og vrake. Vi ønsket ikke en typisk sovesofa-variant, den kunne ikke være lengre enn 194 cm og vi ville ikke ha en vanlig brisk. Dermed ble utvalget meget begrenset. De fleste var for lange til å passe inn der vi ville ha den. Argh... Så irriterende.

Valget falt tilslutt på en helt enkel sovesofa fra Jysk som kan bli dobbel. (Ja ja, må jo tenke fremover også...) Den var på tilbud denne uka og det var jo en bonus.
Vel hjemme måtte vi trå til med en skikkelig opprydding. Vasket, ryddet og ordnet plass der den skulle stå. Pust, pes... Ups... Den passer jo ikke inn på plassen sin. Ja ja, heldigvis hadde jeg en backup-plan. Vi byttet plass med LACK tvbenken. Sofaen passet fint. Men backup'en ble bare halvveis. Tvbenken passet heller ikke inn der den skulle. Vi manglet 1-ÉN cm. Nå begynte jeg virkelig å merke kokepunktet i toppetasjen. Hvor skulle den ellers stå? Den siste muligheten hadde sperret for døra.

Vel... Det var bare en ting å gjøre. Å fjerne panelen på den ene sideveggen. Ikke mer enn 60-70 cm bred, så det var ikke så ille. Eneste minuset var at bak panelen var det tapet fra 1970. Heldigvis hadde vi noen kule plakater som ble midlertidig tapet. Helt greit.

Det er bare så merkelig at hver gang vi kjøper noe som egentlig bare skal settes på plass, så må vi endevende hele huset. Det er frustrerende. Huset vårt har ikke noe som ligner på standard. Lurer noen ganger på om huset er bygd av amatører eller om det rett og slett er hjemmesnekra. En kan jo lure...

4 kommentarer:

Lise sa...

Hehe, morsom lesing! :D

Kjenner meg litt igjen i det du skriver. Sliter litt selv i disse dager med å møblere sånn meg hadde sett for meg... ikke like lett å få det til, nei :p

Fin sofa da! :) Seline ble vel fornøyd? :)

Mona sa...

Seline ble kjempefornøyd;)

Trives du så langt da, Lise?? Det tar alltid noen dager/uker å komme inn i nytt bomiljø.

Vi har faktisk vurdert å kjøpe noe annet mens vi har pusset opp. Så lite hyggelig er det å pusse opp her. En enkel forandring blir plutselig så mye mer kostbar. Men vi har lissom ikke funnet "drømmen" ennå. Men vi trives ellers, ikke misforstå.

Anonym sa...

Sånn vil folk ha det når de tar over huset vårt også. Her er det mange lurer ting synes vi, men ikke sikkert andre synes det. Sengene til ungene er blant annet bygt inn i det som var et kott på rommene deres, i skråtaket. Soverommet vårt var så smalt at vi måtte bruke litt av kottet der også. ladgde et lite innhogg plass til dobbeltsenga vår og la nattborda inn i veggen... Jadda, funger for oss og vi er fornøyde, men spørs om andre blir det;)

Anki

Trude sa...

Artig lesing, Mona:-) Tror de fleste som har hus og leilighet føler det sånn noen ganger:-) Jeg elsker å flytte på ting og tang, til Ole`s store ergrelse - og hittil har det godt bra her i huset - har ikke mått "ta vekk" noe for å gjøre plass - men det er ikke umulig det kommer når guttane blir større ja....
Viktigste er jo att Seline ble fornøyd, ikke sant??