lørdag 1. mai 2010

Prøverom

Mitt værste mareritt når det gjelder klesinnkjøp, er prøverommene. Du går inn i butikken i håp om å finne det rette antrekket. Full av selvtillit og godfølelse. Du er i godt humør og har det rette handleinstinktet. For en gangs skyld finner du riktig så mye fint. I allefall på dukkene i vinduet. Du røsker meg deg rubbel og bit, og håper å klare å "matche" noen antrekk i det minste. Du peiler inn hjørnet med prøverommene og sniker deg inn i det aller helligste. Helst nederst mot veggen for å hindre mest mulig innsyn. Huff... Hadde håpet disse dørene gikk helt ned til gulvet, men den gang ei. Ikke spesielt sexy å se hvite, tørre og ubarberte legger med sokker på. Du strekker deg opp på tå for å vise at leggene har litt tegn til muskler iallefall.

(Bildet er lånt)

Nå starter strevet. Svetten siler før jeg får på første antrekk. Buksa stopper ved knærne. Hva skjer? Har jeg lagt på meg, eller har størrelsene blitt mindre? Det er nærliggende å tro det første, men jeg håper på det siste. Ja ja, greit nok. Toppen som "matchet" var ikke så fin likevel. Hva skjer med speilene da? Er de laget av forstørrelsesglass? Syntes jeg så helt normal ut hjemme i speilet på badet. Lurer på om speilene er hentet fra speilhuset i Liseberg eller noe?!? Nei, dette ser ikke bra ut. Den selvtilliten jeg hadde da jeg entret butikken, blir spist opp av fortvilelse. Neste antrekk var ikke noe bedre. Og jeg nekter å gå opp en størrelse. For et nederlag det er.

I ren frustrasjon trekker jeg på meg mine egne slitte klær og går ut av butikken. Og det nye antrekket jeg skulle kjøpe, forblir i mine drømmer. Men litt glede må jeg unne meg likevel. Jeg finner en kosedress i en annen butikk. En dress med masse stretch. Nesten sånn "one size fits all"-dress. Og da føler jeg meg straks litt bedre.(Dette innlegget ble første gang publisert Desember 2006 her på bloggen.)

15 kommentarer:

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Dette er grunnen til at jeg ekstremt sjeldent er i et prøverom !!! Jeg deponerer og prøver klærne hjemme !!! ;)Hvis jeg trenger et antrekk raskt prøver jeg klærne hvis prøverommet er "greit" Hehe... ;)

Kos deg i helgen Mona Christin ! ♥

Klem fra Anette :)

Martilie sa...

Et ikke helt ukjent fenomen.. Det værste er der de har et sånn skråstilt speil for å også se bar eller fra siden -skrekk og gru..

Elsker å shoppe, så det hender man bare må... :)

Ha en flott mai-helg!

Tove

Størstepia sa...

Hihi, du glemte det med at man ser blek ut, usminket og håret til alle kanter...
Resten er jeg helt enig i...
Derfor passer det meg utmerket innimellom å handle på HM.no eller andre nettbutikker:-)
Da har man mye bedre selvtillit;-)
Kos deg i Kongstenhallen idag da, det høres kjempemorsomt ut!!!
Stor klem fra størstepia

ELIN sa...

Prøverom er noe herk he he. Jeg ender som regel opp med å handle uten å prøve, men skal vel ærlig innrømme at det henger endel i skapet som da ikke blir brukt he he. Kosedresser er jo herlig da :) Kos deg masse på fest i kveld! Jeg skal på konsert. Klemmer fra Elin

Bustenellik sa...

Amen sister!

Jeg HATER prøverom! Og jeg er sikker på at temperaturen i de er langt høyere enn i butikken forøvrig. Og det er ikke vi som blir større, men størrelsene mindre, det er jeg helt sikker på!

Ha en fin dag i deilig kosedress :-)

Frk:Twil sa...

Hehe..
Herlig innlegg som de fleste av oss kjenner oss igjen i!

Og kosedress hjelper alltid, en sikker vinner det;-) HIhi-- Vi jenter kan vel sises å være rare!?

God lørdag.. Klemmer

Randi sa...

Utrolig bra innlegg, tror mange av oss kjenner seg igjen her, ja:)

Ha en strålende helg!
Klem, Randi:)

♥ Linnie ♥ sa...

Dette er den største grunnen til at jeg egentlig hater å shoppe. Får helt angst når jeg innser at favorittbuksa er utslitt osv... *rødme* :)

Det eneste som er artig å shoppe, er klær til jentungene + interiør-relaterte ting... DET er gøy deeet ;D

Du fikk frem dagens latter hos meg med dette innlegget :)

Ha en flotters Lørdag ;D

Klemmer fra Linnie ♥

Thing sa...

Er nok mange som kjenner seg igjen her ja... Hehe...

ingrid sa...

been there...done that ;D

Lykkelig som liten.. sa...

Hei på deg :)
Og tusen takk for koselig hilsen :)

Å ja, jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver ! Er ikke alltid like gøy å gå på shopping! Men av og til så :)

Beklager at du ikke har fått pakken din enda, men nå ligger den iallefall i bilen, så jeg kan huske den til uka.. Dagene bare flyr . Jobber masse og har begynt å trene litt igjen, så har helt glemt den. Men nå skal jeg ta meg sammen asså :)

Håper du har hatt en fantastisk dag og at søndagen blir enda bedre :)
Klem Tina

Silje sa...

Heihei :)

Koselig blogg du har! Jeg la meg til som følger. Mange fine lykter du hadde!!

Ha en fin kveld!
Klem Silje

Lise sa...

Hehe... du får sagt det! Men det er jo ikke noe å le av i grunnen, for du har jo helt rett. Blogget om dette fenomenet for lenge siden, og jeg sitter m nettopp samme oppfattelse som deg. Prøveromspeil liker jeg IKKE! :p

LykkeLise sa...

Jeg nikker her jeg sitter;) Syns alltid det lyset i prøverommene er så forferdelige, og speilene forstørrer..det er jeg SIKKER på:P

Jeg syns de kjempet mer idag hvertfall..men burde klart å sette 1 mål! Men Tegstrøm kan du få gratis av meg altså! Makan!? Valencia og han nye var jo gode idag... Aune får tenke litt nytt..

Ble litt nysgjerrig jeg nå... Felles bekjente sier du???:)

Klem

Trude sa...

Kjente meg så godt igjen i innlegget ditt!
Godt vi er fler:)

Ha en fin kveld,
Klem fra Trude!