lørdag 9. oktober 2010

Hva skal jeg velge??

For et par år siden fikk jeg et Casio Exilim kompaktkamera til jul og det har jeg vært veldig fornøyd med. Det tar skarpe og flotte bilder synes jeg da, men jeg er ingen ekspert. Men det siste året har jeg likevel ønsket meg et speilrefleks kamera. Kanskje prøve å komme et steg videre med bildene mine.

Det finnes sikkert flere gode kameraer på markedet og jeg har null peiling. Derfor kaster jeg ballen ut i blogglandia og håper på gode råd og tips som kan hjelpe meg å gjøre valget litt lettere.

(Bildet er lånt fra google)

På forhånd takk.11 kommentarer:

Ellemell sa...

jeg har canon eos 450, som jeg fikk hos pappa julen 2008.. Jeg er MEGET fornøyd! og selv om jeg alltid har likt å ta bilder- ble det liksom noe helt annet:)

har ikke tumlet meg til å gå på fotokurs ennå.. men det har jeg veldig lyst til!

På ferien i forrige uke, var det en som hadde med seg et sony speilreflekskamera.. synes det var utrolig stor forskjell på å bildene. Fikk ikke til instillingene, for det var mer avansert!
canon er kjempegreit synes jeg- kan du litt- får du til mye!
jeg anbefaler canon!!!

lykek til!
klem ellemell

aase sa...

Jeg har også Eos 450. Mine venninner har også dette, noen har Nikon.

Du må rett og slett gå i butikken og prøve kameraene i handa de. Vi er så forskjellig. Jeg blir sliten i handa av å jobbe med Nikon, det er rett og slett for stort fro meg, Canon Eos passer meg perfekt.

Disse to kameraene scorer jo stort sett likt i itester i forhold til bildekvalitet.

Løp å prøv sier jeg bare, det er viktig!!!

Lykke til med valget!!

Ps. har du mulighet ville jeg valgt en 18-200 objektiv i itillegg.......

Nettpuben sa...

Jeg skal sende blogglinken din til en tidligere kollega, som er svært kompetent når det gjelder fotografering. Så kanskje han er snill og gir deg noen gode råd? :)

Frank sa...

Hallo!
Du etterspør tips til hva du skal kjøpe av speilrefleks-kamera. Du sier du er fornøyd med ditt kompaktkamera, men jeg kan overbevise deg om at du kommer til å bli flere hakk mer fornøyd med en digitalt speilrefleks.
Men hva skal du velge? Tja, si du?

Først mener jeg du bør ta stilling til hva du primært ønsker å ta bilde(er) av, hva ønsker du da av objektiv og hva er ditt budsjett?
Du har kameraer i 5-6000 kr klassen, 10-15000 kr klassen og oppover. Men jeg vil råde deg til å begynne med de billigste modellene, rett og slett fordi de tar fremragende bilder. Setter du så på et kvalitetsobj på dette, f.eks en 50mm med god lystyrke får du en fin-fin pakke til rett i overkant av 6000,-

Hvilket merke skal du velge??
Også her et tja. Jeg vil påstå at kameraene du får kjøpt i dag er "like gode". Det som føles best for deg å holde i er som regel det beste for deg. For det du skal huske på er å ta deg god tid i valg av kamera, fordi det kameramerket sannsynligvis vil følge deg resten av livet. Det å bytte merke i ettertid vil også gjøre sitt til at hele obj.parken også må byttes ut. Og det er jo ikke særlig kjekt. Koster masse penger.

Canon og Nikon er de to merkene som har flest objektiver i sitt sortiment. Derfor er det kanskje en fordel å kjøpe et av de to merkene.
Olympus, Sony, Pentax etc har også fremragende kameraer, men har et mye dårligere utvalg av objektiver enn Canon og Nikon. (Objektivet er det som sitter framme på kameraet, som kan tas av og byttes til et annet obj.)

Selv har jeg Canon og har aldri angret på det. Men det samme vil en Nikonist si.

Hadde jeg vært deg hadde jeg gått for en Canon 500d med kitobj 18-55, og i tillegg utvidet objektivparken etterhvert med en 50mm eller 85 mm.
http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=105764

http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=10549

Sjekk her. Norges billigste fotobutikk: http://www.fotovideo.no/

MinVinterverden/Laila Johanne sa...

Vi har også EOS 450D og er stoooorfornøyd! :D

Lykke til med valget! Du kommer til å LE av digitalkamerabildene dine etter å ha prøvd speilrefleks ;)

mammaKine sa...

Jeg har speilrefleks kamera og er super fornøyd! Lykke til. Klem fra meg.

bestemors hage sa...

Jeg har Canon 1000d og er veldig fornøyd. Skulle jeg ønsket noe mer var det videomulighet. Det hadde jeg på kompaktkamera. Men det siste har jeg beholdt ogt veksler mellom dem. Det er ikke alltid det passer å ta med det store.
Nå har jeg satt en bedre linse på ønskelista. Har hørt at Sigma 17-70 vil dekke mitt behov for å ta bedre bilder av blomster og samtidig ta gode panorama. Lykke til.

ELIN sa...

Hei Mona Christin, ser de fleste anbefaler Canon her, så jeg får vel slå et slag for Nikon jeg da :) Jeg er kjempefornøyd med det, spesielt fordi det er så brukervennlig. Nikon D90 er mitt sperilreflekskamera. Lykke til i valget. Ellers er det mange tester å lese på nett. Klemmer fra Elin

cecilia sa...

Visit my blog, a surprise for you

Siljes Hobbyrom sa...

Sukk, jeg vil også ha speilrefleks kamera!! Men kjøpte meg jyngestol i stede... Hehe.. Neida, den var alldeles ikke så dyr, men det må jo prioriteres... Min mor og søster har Canon.. Det er alt jeg vet. Og mamma tar jo Endel (med stor E!!) bilder for å si det slik...

Håper du finner det perfekte!

Lekker heading var det også! ;))

Ønsker deg ei strålende ny uke ♥
Klem Silje

Størstepia sa...

Jeg har Canon EOS 550D som jeg fikk til 30 årsdagen min. Der er det også filming i HD, og det er jo superkjekt;-)
Er vannvittig fornøyd med det og alle bildene fra kompaktkameraene blir liksom dårlige nå i sammenligning...

Lykke til!!